NINSORI, VISCOL şi FRIG în toată ţara. ATENŢIONAREA meteorologilor. Dragnea a cerut prefecţilor să fie pregătiţi pentru ninsorile din zilele următoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori viscolite şi răcire accentuată pentru întreaga ţară, începând de vineri de la ora 18.00 până duminică la ora 12.00.

19747 afișări
Imaginea articolului NINSORI, VISCOL şi FRIG în toată ţara. ATENŢIONAREA meteorologilor. Dragnea a cerut prefecţilor să fie pregătiţi pentru ninsorile din zilele următoare

NINSORI, VISCOL şi FRIG în toată ţara. ATENŢIONAREA meteorologilor (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

În intervalul menţionat vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore.

Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60....70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.
Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13 grade în nordul Moldovei şi 7...8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -15 şi 2 grade.

La Bucureşti, vremea va fi închisă şi se va răci. Temporar va ninge, mai consistent după-amiaza şi noaptea, când şi vântul se va intensifica, viscolind zăpada. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -8...-7 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi, cu precădere în timpul nopţii, va ninge pe arii relativ extinse, mai abundent în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe creste, viscolind şi spulberând zăpada. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară.

Dragnea a cerut prefecţilor să fie pregătiţi pentru ninsorile din zilele următoare

Vicepremierul Dragnea le-a solicitat prefecţilor să verifice din timp disponibilul şi mijloacele prevăzute în planul de intervenţie pentru iarnă, atât în privinţa contractelor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pe drumurile naţionale, cât şi contractele autorităţilor locale pe celelalte drumuri.

Reprezentantul CNADNR la comandament a precizat, de altfel, că sunt asigurate stocurile de sare, nisip şi motorină pentru două luni, iar circa 2.650 de utilaje sunt pregătite să intervină.  

Dragnea a cerut totodată prefecţilor să instituie serviciile de permanenţă la autorităţile locale, mai ales în zonele cu avertizări, şi să informeze populaţia şi presa.

Vicepremierul a mai arătat că restricţiile de circulaţie pe drumurile publice trebuie să fie aplicate cu fermitate, atunci când sunt necesare, dar cu stricta respectare a condiţiilor legii şi asigurarea prezenţei poliţiştilor pe drumurile publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici