Nistor:"Spiru Haret" nu susţine amânarea începerii cursurilor

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu susţine propunerea FEN de amânare cu zece zile a începerii cursurilor, deoarece ar scădea veniturile cadrelor didactice şi ar fi şi în detrimentul elevilor.

58 afișări
Imaginea articolului Nistor:"Spiru Haret" nu susţine amânarea începerii cursurilor

Nistor:"Spiru Haret" nu susţine amânarea începerii cursurilor (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul "Spiru Haret" a subliniat că nu poate accepta nicio măsură care duce la diminuarea veniturilor salariale ale angajaţilor din învăţământ şi s-a arătat deranjat că reprezentanţii Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) au făcut această propunere fără a se consulta şi cu celelalte federaţii din educaţie.

"Nu putem susţine vreo măsură care duce la scăderea veniturilor colegilor noştri şi, în plus, această propunere este şi în detrimentul elevilor, cărora le-ar aduce prejudicii grave, pentru că nu vor mai putea parcurge curricula", a precizat Nistor.

Şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) este împotriva propunerii FEN privind amânarea cu zece zile a începerii cursurilor, mai ales că elevii au avut o vacanţă de trei luni, iar în noiembrie cei din ciclul primar vor avea o nouă vacanţă.

"Nu sunt de acord cu amânarea începerii cursurilor după trei luni de vacanţă. Cei mici abia vin din vacanţă şi intră în alta în noiembrie. Dacă mai decalăm cu încă zece zile, cred că nu mai facem şcoală", a precizat liderul FSLI, Aurel Cornea.

Cornea a susţinut că o minivacanţă de zece zile nu va aduce economii, întrucât programul s-ar prelugi în iarnă, când oricum cheltuielile sunt mai mari. "Nu este oportună această hotărâre," a adăugat Cornea.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN al PSD, că nu este de acord ca începutul anului şcolar să fie amânat, pentru a se contabiliza astfel cele 10 zile de concediu fără plată, aşa cum a propus unul dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ.

Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, a declarat, pentru Gândul, că amânarea cu 10 zile a începerii anului şcolar ar putea fi o soluţie pentru a răspunde astfel solicitării Guvernului privind concendiul fără plată pentru bugetari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici