Noi detalii despre vasul capturat de piraţi în largul coastelor statului Benin din Africa. MAE: La bordul navei nu erau cetăţeni români

  • MAE precizează că la bordul navei „Davide B” nu au fost cetăţeni români.
  • Un vas cu navigatori ar fi fost răpit în largul coastelor statului Benin.
  • Presa internaţională a scris că era o navă cu români.
2014 afișări
Imaginea articolului Noi detalii despre vasul capturat de piraţi în largul coastelor statului Benin din Africa. MAE: La bordul navei nu erau cetăţeni români

„Celula de Criză interinstituţională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgenţă o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor potenţial implicate şi întreprinderea acţiunilor necesare în astfel de cazuri”, transmite MAE.

MAE precizează că la bordul navei menţionate nu s-au aflat cetăţeni români: „Prin urmare, nu au existat cetăţeni români victime ale unei acţiuni de răpire de persoane”.

Presa internaţională a transmis că un vas cu navigatori români a fost răpit în largul coastelor statului Benin, iar Ministerul Afacerilor Externe a convocat celula de criză.

Presa scria că răpirea vasului cu navigatori români ar fi avut loc joi în largul coastelor statului Benin, fiind implicată nava „Davide B”.

Adrian Mihălcioiu, reprezentant al Sindicatului Navigatorilor, a declarat, la Aleph News, că zona în care au fost răpiţi navigatorii este extrem de periculoasă.

„Golful Guineea a devenit în ultima perioadă de timp un loc foarte periculos pentru navigaţie pentru că acolo se întâmplă foarte multe atacuri împotriva navelor comerciale de către formaţiuni înarmate, bande de piraţi, aceşti terorişti ai mărilor, care nu de puţine ori atacă şi nu pleacă cu mâna goală de la navă, tot timpul găsesc navigatori pe care îi iau ostatici şi apoi cer răscupărare. Se întâmplă şi lucruri grave cu navigatorii care sunt în mâinile piraţilor. Am avut navigatori careau decedat până când să fie eliberaţi”, a spus Mihălcioiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici