Noi măsuri anunţate la Metrou, în urma incidentului de astăzi: Poliţişti în civil, iar mecanicii, reinstruiţi pentru acordarea de atenţie sporită la intrarea la peroane

Metrorex informează, vineri, în urma incidentului de la metrou, că mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi pentru a lua toate măsurile pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă.

3450 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri anunţate la Metrou, în urma incidentului de astăzi: Poliţişti în civil, iar mecanicii, reinstruiţi pentru acordarea de atenţie sporită la intrarea la peroane

Mecanicii de metrou, reinstruiţi pentru acordarea de atenţie sporită la intrarea la peroane / Noile măsurile anunţate de Metrorex în urma incidentului de astăzi

„Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Metrorex în colaborare cu Poliţia Metrou recomandă tuturor călătorilor păstrarea distanţei faţă de marginea peronului, marcată cu o linie de siguranţă. În acest sens se transmit anunţuri mai dese prin instalaţiile de sonorizare din staţiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex.

Metrorex recomandă ca în situaţii de urgenţă să fie apelat numărul naţional de urgenţă 112.

Sarca, Poliţia Capitalei: Poliţiştii acţionează la metrou în civil

Poliţia Capitalei face apel la cetăţeni să îşi păstreze calmul, precizând că oamenii legi sunt la datorie. Reprezentanţii instituţiei precizează că poliţiştii acţionează în staţiile de metrou îmbrăcaţi în haine civile.

Există (n.r. echipe de poliţişti) în permanenţă. Nu sunt atât de vizibile pentru că acţionează în civil, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii îndemnă cetăţenii să facă sesizări atunci când se simt în pericol.

Precizările vin după ce, vineri, două femei au anunţat autorităţile că au fost ameninţate la metrou de o persoană necunoscută.

Prima sesizare a fost făcută la ora 10.00, o femeie reclamând că a fost ameninţată la staţia de metrou Unirii 2.

"Nu scapi de mine. În acel context a apărut şi ceva referitor la copiii ei (n.r. ai persoanei care ar fi ameninţat), că ar fi decedaţi", a precizat Sarca.

Principala suspectă a fost găsită la 10.55, în zona Pipera, fiind audiată pentru a se stabili ce a determinat-o să facă acest gest.

Poliţiştii au primit o a doua sesizare privind fapte de ameninţare la metrou, făcând investigaţii pentru a stabili circumstanţele.

"A fost primit un e-mail la Metrorex, ne-au transmis-o nouă. O doamnă sesizează că a fost ameninţată şi ea", a declarat Diana Sarca.

Incidentul ar fi avut loc la staţia de metrou Pipera. Poliţiştii verifică dacă persoana care ar fi ameninţat-o pe femeia care a sesizat Metrorex este cea suspectată şi de primul caz de ameninţare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici