Noi paşi pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu

Compania CFR SA a anunţat luni semnarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu, în lungime de 57 de kilometri.

268 afișări
Imaginea articolului Noi paşi pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu

Noi paşi pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu

Potrivit unui comunicat al CFR SA, contractul a fost semnat cu firma Consis Proiect SRL şi are o valoare de 2,9 milioane de lei, fără TVA.

Studiul de fezabilitate trebuie să identifice cea mai eficientă soluţie din punct de vedere tehnic-economic în vederea obţinerii sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie.

Proiectul are ca obiective creşterea vitezei medii de circulaţie a trenurilor, creşterea atractivităţii transportului feroviar pe acest tronson şi a volumului de transport pe calea ferată, descongestionarea traficului feroviar din Bucureşti si zonele limitrofe şi creşterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii.

Termenul de elaborare a studiului de fezabilitate este de 9 luni.

Finanţarea obiectivului de investiţii se va realiza din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, din venituri proprii ale CFR SA, precum şi din alte surse legal constituite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici