Noi proteste în Ungaria împotriva Guvernului condus de Viktor Orban/ Peste 10.000 de persoane au protestat în Belgrad faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic

Mii de persoane au protestat sâmbătă în capitala Ungariei, Budapesta, împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Viktor Orban şi a legii care modifică regimul orelor suplimentare, relatează Reuters.

1158 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Ungaria împotriva Guvernului condus de Viktor Orban/ Peste 10.000 de persoane au protestat în Belgrad faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic

Noi proteste în Ungaria împotriva Guvernului condus de Viktor Orban

Protestatarii au manifestat în centrul oraşului Budapesta, în zona castelului medieval Buda, sub sloganul „Ne-a ajuns!” şi au fluturat steagul Ungariei şi al Uniunii Europene.

„Ei (Guvernul, n.red) ignoră tot ce avem de spus şi tot ce vrem, lucru care ne deranjează”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Conform modificărilor legislative adoptate luna trecută de Partidul Fidesz, condus de Viktor Orban, companiile pot solicita angajaţilor să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an şi pot amâna plata acestora cu trei ani.

Orban susţine că modificarea legislativă este în interesul angajaţilor, care vor avea astfel posibilitatea legală să lucreze ore suplimentare în contextul în care economia Ungariei se confruntă cu scăderea forţei de muncă.

 

Peste 10.000 de persoane au protestat în Belgrad faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic

Peste 10.000 de persoane au protestat sâmbătă în capitala Serbiei, Belgrad, faţă de regimul preşedintelui Aleksandar Vucic şi Partidul Progresiv Sârb (SNS), solicitând libertatea presei şi alegeri corecte, relatează Reuters.

Protestatarii, conduşi de Alianţa pentru Serbia, o grupare formată din 30 de partide şi organizaţii de opoziţie, au manifestat pentru al optulea weekend consecutiv. Aceştia au scandat sloganuri precum „A început” şi „Vucic este hoţ”.

Cetăţenii consideră că libertatea presei este o precondiţie importantă pentru desfăşurarea unor alegeri electorale corecte.

„Singura dorinţă pe care o avem este dispariţia acestui regim malefic. Vrem alegeri, dar libertatea trebuie să vină prima”, a declarat Branisalv Trifunovic, unul dintre protestatarii care s-a adresat mulţimii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici