FOTO Noi proteste se anunţă astăzi în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară/ 400 de timişoreni protestează în oraş scandând "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică"

Noi manifestaţii faţă de schimbările din legile privind justiţia, făcute fulger de Guvern marţi seara, sunt anunţate pe platforma de socializare Facebook, în contextul în care în jur de 15.000 de oameni au ieşit spontan noaptea trecută în stradă.

14014 afișări
Imaginea articolului FOTO Noi proteste se anunţă astăzi în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară/ 400 de timişoreni protestează în oraş scandând "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică"

Noi proteste se anunţă astăzi în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară

Update 12:36 Circa 400 de timişoreni protestează în oraş, scandând "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică"

Circa 400 de persoane au ieşit, miercuri la prânz, în faţa Prefecturii din Timişoara, pentru a protesta faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Timişorenii strigă "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică", transmite corespondentul MEDIAFAX.

În faţa Prefecturii Timiş s-au adunat, miercuri la prânz, aproximativ patru sute de persoane, care declară că intenţionează să rămână aici câteva ore.

Oamenii sunt nemulţumiţi de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Protestatarii au pancarte cu mesaje precum "Hoţii", "Ruşine" "Spunem nu graţierii" sau "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică".

De asemenea, ei scandează "Hoţii", "Grindene fie-ţi frică, ţara te ridică", "Demisia Victor Ciorbea", "Unitate" şi "Jos Guvernul".

Un alt protest urmează să aibă loc la Timişoara, miercuri seara, în Piaţa Victoriei.

De altfel, proteste faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale au fost anunţate în mai multe oraşe din ţară, precum Cluj-Napoca, Suceava, Ploieşti, Suceava, Braşov sau Târgu-Jiu.

Ordonanţa privind modificarea codurilor penale a fost publicată în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.25, în Monitorul Oficial.

Noi proteste se anunţă astăzi în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară

”Au dat legea mişeleşte, noaptea, au minţit că vor discuta doar despre Buget în seara asta. Au încălcat Art. 40, alin. 2 din Constituţie. Iar din acest motiv, acest guvern trebuie sa plece”, este mesajul publicat pe Facebook.

Primul protest este anunţat la ora 9.00, în faţa Guvernului.

De altfel, şi Nicuşor Dan, liderul USR, îndeamnă cetăţenii să iasă în stradă de dimineaţă, printr-un mesaj publicat pe aceeaşi reţea de socializare:

''Hoţeşte, noaptea, guvernul lui Liviu Dragnea a adoptat cele două ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Putem face trei lucruri: să ieşim în stradă mâine dimineaţă, să cerem Avocatului Poporului să conteste ordonanţele la CCR, să cerem preşedintelui CSM, care a avizat negativ proiectele, să ceară CCR să constate un conflict juridic de natură constituţională cu guvernul, noi vom face aceste lucruri, dar e nevoie de toţi'', a scris Nicuşor Dan.

Un protest de amploare este programat şi pentru după-amiază, care vizează nu doar oamenii din Bucureşti, ci din întreaga ţară:

”Invităm lumea din restul României să se alăture la Bucureşti, pentru a scăpa de acest coşmar.
Începând de azi, studenţii au gratuit transportul cu trenul, deci este şi mai uşor să ajungă în Bucureşti
”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici