Noi reguli privind bagajele pierdute pe aeroporturi, din 2010

Comisia Europeană (CE) intenţionează să prezinte în 2010 noi reguli privind bagajele pierdute pe aeroporturi, care reprezintă o problemă extrem de serioasă, a declarat, marţi, comisarul pentru Transporturi, Antonio Tajani.

201 afișări
Imaginea articolului Noi reguli privind bagajele pierdute pe aeroporturi, din 2010

Noi reguli privind bagajele pierdute pe aeroporturi, din 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"Zilnic sunt pierdute pe aeroporturile din întreaga lume 90.000 de bagaje, dintre care 10.000 în Europa. Problema este incredibil de serioasă", a spus Tajani.

El a arătat că pierderile nu sunt doar extrem de neplăcute pentru pasageri, dar implică totodată un cost considerabil pentru companiile de transport aerian.

Pasagerii afectaţi au deseori dificultăţi pentru obţinerea unei rambursări de maximum 1.100 de euro, se arată într-un comunicat al CE.

Comisia va analiza problema şi va prezenta măsuri de modificare a reglementărilor în vigoare, în 2010, în funcţie de concluzii.

Potrivit datelor Asociaţiei Transportatorilor Aerieni Europeni, în iarna trecută s-au pierdut 13 bagaje la fiecare 1.000 de pasageri, sub media de 15,5 bagaje la 1.000 de pasageri din iarna precedentă.

În primele nouă luni din 2008, 4,6 milioane de bagaje au fost întârziate pe aeroporturi, în cele 27 de state membre.

"Este vorba şi de activităţi ilegale, dar acestea nu sunt, probabil, motivul principal", a adăugat Tajani.

El a arătat că motivele pierderii bagajelor sunt multiple, inclusiv lipsa de organizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici