Normele metodologice privind transportul studenţilor, în şedinţa de Guvern de joi

Ministerul Educaţiei a anunţat luni că va propune includerea proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi.

207 afișări
Imaginea articolului Normele metodologice privind transportul studenţilor, în şedinţa de Guvern de joi

Normele metodologice privind transportul studenţilor, în şedinţa de Guvern de joi

Potrivit unui comunicat al ministerului, luni, în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor, document aflat în consultare publică.

Ministerul Educaţiei anunţă că va propune includerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi, 7 septembrie.

„Precizăm că Hotărârea de Guvern privind aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor nu putea fi adoptată înainte de momentul intrării în vigoare a Legii învăţământului superior nr. 199/2023. De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 260, alin. 2 şi art. 265 din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, până la elaborarea actelor normative subsecvente emise în executarea legii, se aplică prevederile actelor normative în vigoare, în măsura în care nu contravin acesteia”, transmit reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Conform acestora, procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări, iar singurele modificări aduse prin Legea învăţământului superior nr. 199/2023 vizează creşterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului şi vârsta beneficiarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici