Nou-născut de trei zile cu malformaţii congenitale, transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti

O fetiţă de trei zile, în stare gravă, a fost transportată, duminică, cu elicopterul SMURD de la Maternitatea din Piteşti a Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş la o clinică din Bucureşti, după ce medicii au constatat că aceasta are malformaţii congenitale.

344 afișări
Imaginea articolului Nou-născut de trei zile cu malformaţii congenitale, transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti

Nou-născut de trei zile cu malformaţii congenitale, transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit doctorilor, mama este la al doilea copil, primul născut decedând când avea şapte zile, motiv pentru care, de teama repetării tragediei, părintii au botezat urgent fetiţa şi i-au pus numele Maria Georgiana.

"Fetiţa are trei zile şi imediat ce a fost născută medicii au constatat că are probleme de sănătate. Ne rugăm pentru sănătatea ei, am şi botezat-o, vrem să trăiască şi să nu se repete tragedia cu primul copil care a murit la o săptămână de la naştere", a declarat naşa copilului, Nicoleta Ghită.

Incubatorul a fost transportat de la elicopter la spital pentru a prelua fetiţa, readus cu pacienta la locul de decolare al aparatului de zbor, urmând ca fetiţa să fie permanent ventilată mecanic şi intubată.

La ora actuală, bebeluşul în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, a ajuns la Spitalul "Panait Sârbu", din Giuleşti, şi este supus investigaţiilor medicale suplimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici