Nouă kilograme de canabis au fost confiscate în urma a 17 percheziţii făcute în Timiş şi Caraş-Severin

  • Poliţiştii au confiscat joi nouă kilograme de canabis, în urma a 17 percheziţii făcute în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.
354 afișări
Imaginea articolului Nouă kilograme de canabis au fost confiscate în urma a 17 percheziţii făcute în Timiş şi Caraş-Severin

Nouă kilograme de canabis au fost confiscate în urma a 17 percheziţii făcute în Timiş şi Caraş-Severin

Potrivit IGPR, poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara au făcut joi 16 percheziţii în judeţul Timiş şi una în Caraş-Severin. Verificările au avut loc într-un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 13 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv ecstasy, canabis şi amfetamină.

Poliţiştii susţin că, din anul 2018, un bărbat în vârstă de 31 de ani, cetăţean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în Timişoara, atât personal, cât şi prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani.

În urma cercetărilor făcute, oamenii legii au stabilit că o parte din cantitatea de cannabis distribuită în Timişoara ar proveni din culturi ilicite înfiinţate în judeţul Timiş, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani.

„De asemenea, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani, s-ar fi ocupat de cultivarea ilicită a canabisului. Totodată, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, este bănuit că ar fi colectat cannabis de la celelalte persoane bănuite, pe care ulterior l-ar fi transportat în Germania, pentru a fi comercializat”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliţiştii au confiscat în urma percheziţiilor 9 kilograme de canabis, 20 de grame de amfetamină, 2 culturi ilicite de canabis, 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile şi ustensile folosite la prepararea şi consumul drogurilor.

13 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici