Video Nouă persoane reţinute de DIICOT pentru tranzacţii on-line frauduloase

Nouă persoane au fost reţinute de DIICOT pentru tranzacţii sau licitaţii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate în activităţi de comerţ electronic, paguba produsă de aceştia fiind estimată la 750.000 de dolari..

2183 afișări

Procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit pe raza municipiului Brăila, specializat în săvârşirea de fraude informatice, în acest sens, fiind făcute 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi (zece), Brăila (14), Bucureşti (una) şi Oradea (una).

Inculpaţii Chiriţă Geani, Mocanu Iulian şi Carusu Leonard Constantin, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii financiare considerabile, prin derularea de tranzacţii sau licitaţii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate în activităţi de comerţ electronic.

Membrii grupării se conectau în mod neautorizat la servere din străinătate, efectuând modificări asupra unor pagini web aparţinând unor site-uri de comerţ electronic, pe care le transmiteau prin email către persoane fizice din SUA, Canada, Australia şi Europa de Vest.

Ulterior, prin phising, obţineau datele de autentificare ale acestor persoane şi le utilizau, fără permisiunea lor, pentru conectarea la site, în vederea licitării în mod fictiv de diverse produse.

Sumele de bani rezultate în urma acestor tranzacţii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar internaţional.

La grupul infracţional organizat au aderat şi alte trei persoane, angajate la societăţile comerciale licenţiate să efectueze transferuri monetare internaţionale, acestea având rolul de a preda membrilor grupului sumele de bani transferate de către părţile vătămate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 750.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 de ore, a nouă inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora.

Cercetările au fost efectuate împreună cu lucrători de poliţie din cadrul BCCO Galaţi, IPJ Galaţi şi IPJ Brăila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici