DOCUMENT   Noua tulpină Omicron: Şapte ţări din sudul Africii au fost introduse pe lista roşie. Anunţul CNSU

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a introdus pe lista roşie şapte ţări din sudul Africii unde a apărut tulpina Omicron a virusului SARS CoV-2.
  • Românii şi cetăţenii europeni care vin din aceste ţări trebui să stea în carantină.
1591 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină Omicron: Şapte ţări din sudul Africii au fost introduse pe lista roşie. Anunţul CNSU

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat sâmbătă hotărârea numărul 107. Prin această decizie se actualizează lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat în sensul introducerii statelor Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe în zona roşie.

De asemenea, decizia instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele cetăţeni români, cetăţeni din ţările Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană, care sosesc în România din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Carantina se face la domiciliu sau în locul declarat, dacă există posibilitatea delimitării faţă de ceilalţi membrii ai familiei, dar şi în spaţii special destinate, puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice locale, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, CNSU a decis interzicerea accesului pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizi, care sosesc din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici