Noul aeroport al Bucureştiului, construit aproape sigur la Adunaţii Copăceni, susţine primarul

Decizia ca noul aeroport pentru municipiul Bucureşti să fie construit în apropierea localităţii Adunaţii Copăceni este luată în proporţie de 80-90%, iar studiul de fezabilitate aferent proiectului, întocmit de către un institut de specialitate din Eindhoven (Olanda), urmează să fie definitivat în următoarele două-trei săptămâni, a declarat primarul comunei, Ion Tache.

440 afișări
Imaginea articolului Noul aeroport al Bucureştiului, construit aproape sigur la Adunaţii Copăceni, susţine primarul

Noul aeroport al Bucureştiului, construit aproape sigur la Adunaţii Copăceni (Imagine: Mediafax Foto)

"Urmează ca în consiliul local să fie luate şi deciziile de expropriere a terenurilor pe care va fi amenajat aeroportul, astfel încât procedurile să fie încheiate până în iunie-iulie 2009", a spus primarul din Adunaţii Copăceni.

El a precizat că subiectul a fost discutat, luni, şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat în vizită în judeţul Giurgiu.

Aeroportul va fi amenajat pe o suprafaţă totală de 3.400 hectare teren, aflat în prezent în proprietatea a două firme, fiecare cu câte 300-400 hectare cumpărate în anii anteriori, şi a mai multor persoane fizice. Preţurile pentru un metru pătrat de teren variază între 2-5 euro şi 30-40 euro, în funcţie de zonă, a mai spus primarul.

Întrebat de presă, la finalul discuţiilor cu autorităţile locale, dacă i-a confirmat primarului din Adunaţii Copăceni că aeroportul va fi construit în apropierea localităţii, aşa cum susţine acesta, premierul Tăriceanu, râzând, a răspuns negativ.

El a arătat că o astfel de decizie nu este luată "la inspiraţie", ci pe baza unui studiu de specialitate realizat pe mai multe criterii, inclusiv cel economic, prin care este aleasă varianta optimă dintre diferite propuneri.

Guvernul a decis în luna august, prin hotărâre, efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui aeroport în zona de sud a Bucureştiului, ca urmare a creşterii traficului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici