NOUL COD RUTIER - Sumele din amenzi rutiere vor fi vărsate într-un cont unic. Permisul-suspendat la neplată în 30 zile

Sumele aferente amenzilor percepute pentru contravenţii rutiere vor fi vărsate într-un cont unic deschis la Trezorerie, din care vor fi transferate ulterior către primării şi care va fi verificat de către Poliţie, permisul de conducere urmând să fie suspendat dacă amenda nu este achitată în 30 zile.

1743 afișări
Imaginea articolului NOUL COD RUTIER - Sumele din amenzi rutiere vor fi vărsate într-un cont unic. Permisul-suspendat la neplată în 30 zile

NOUL COD RUTIER - Sumele din amenzi rutiere vor fi vărsate într-un cont unic. Permisul-suspendat la neplată în 30 zile

Procedura a fost detaliată de către premierul Victor Ponta, în urma unei discuţii avute, luni, cu reprezentanţii Ministerului de Interne.

"Ţi se suspendă permisul până plăteşti amenda. Vă garantez eu că oamenii o să plătească", a spus Ponta la Antena 3.

În cazul accidentelor rutiere grave, judecătorul va dispune prelungirea dreptului de a mai conduce maşina doar dacă nu există niciun pericol pentru circulaţia pe drumurile publice, premierul apreciind că mulţi procurori şi judecători nu îşi vor asuma răspunderea "să lase un criminal să meargă în continuare cu maşina". Dacă totuşi va exista o astfel de decizie, vor putea fi promovate căi de atac.

Durata de suspendare a permisului de conducere auto va fi prelungită până la doi ani pentru trecerea nelegală la nivel de cale ferată, mersul pe contrasens, conducerea sub influenţa alcoolului şi depăşirea cu peste 50 kilometri/oră a vitezei legale, de exemplu pe autostradă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici