Noul coronavirus loveşte în cel mai mare Spital din vestul ţării: 9 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost depistaţi pozitiv

  • La Spitalul Judeţean din Timişoara au fost testaţi toţi pacienţii şi tot personalul medical
  • Focarul a fost decoperit în urma testărilor pe Secţia de de Chirurgie Vasculară
  • Cei infectaţi cu noul coronavirus sunt asimptomatici
8382 afișări
Imaginea articolului Noul coronavirus loveşte în cel mai mare Spital din vestul ţării: 9 cadre medicale şi 10 pacienţi au fost depistaţi pozitiv

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş - Severin şi Hunedoara, fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină. În Clinica de Chirurgie Vasculară au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi. Managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care a luat măsura carantinării acestei secţii.  Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negativi dacă situaţia medicală o permite şi transferul pacienţilor asimptomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus iar rezultatul este negativ, rezultat primit la cel puţin 72 de ore de la testare.  

În prezent secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanenta a pacienţilor, astfel încât  actul medical să se desfăşoare în condiţii normale.

”A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici