Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 12 decembrie. Anunţul CFR Călători

  • Începând cu data de 12 decembrie 2021, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2021-2022, ce va fi valabil până la data de 10 decembrie 2022.
  • În noul Mers al Trenurilor 2021-2022 vor circula zilnic în medie 1.200 de trenuri operate de CFR Călători, în funcţie de perioada din an.
2126 afișări
Imaginea articolului Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare pe 12 decembrie. Anunţul CFR Călători

CFR Călători informează că, începând cu data de 12 decembrie 2021, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2021-2022, ce va fi valabil până la data de 10 decembrie 2022.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile, astfel că în noul Mers al Trenurilor 2021-2022 vor circula zilnic în medie 1200 trenuri operate de CFR Călători, în funcţie de perioada din an.

CFR Călători anunţă noutăţile

Astfel, CFR Călători şi MAV Start au convenit asupra îmbunătăţirii ofertei de transport România – Ungaria prin frontiera Curtici asigurându-se pe timpul zilei trenuri în cadenţă la interval de 2 ore. Au fost introduse în plus 4 perechi de trenuri, o pereche („BEGA” - IR 378 şi IR 377) în relaţia Timişoara – Budapesta şi retur, două perechi („MUREŞ” şi „CRIŞ” - IR 374, IR 375, IR 376 şi IR 379) în relaţia Arad – Budapesta şi retur, o pereche („ZARAND” - IR 370 şi IR 371) în relaţia Arad – Szolnok şi retur.

O altă noutate este Craiova – Timişoara – Arad şi retur (IR 349 şi IR 348) cu ataşare/detaşare în Arad şi ramură de la/pentru Cluj Napoca („CORVIN” - IR 404 şi IR 405), cu ataşare/detaşare în Szolnok prin frontiera Episcopia Bihor.

Trenul „PRIETENIA” (IR 401 şi IR 402) va circula de două ori pe săptămână în luna decembrie 2021 (IR 401 Chişinău - Bucureşti în zilele de joi/vineri şi duminică/luni, IR 402 Bucureşti - Chişinău în zilele de luni/marţi şi vineri/sâmbătă) şi de trei ori pe /săptămână în anul 2022 (IR 401 Chişinău - Bucureşti în zilele de marţi/miercuri, joi/vineri şi duminică/luni, IR 402 Bucureşti – Chişinău în zilele de luni/marţi, miercuri/joi şi vineri/sâmbătă).

Pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur au fost planificate trenuri IR şi Regio Expres în cadenţă la interval de o oră. În planul de mers tren 2021/2022 vor circula 24 de trenuri în rang IR şi Regio Expres pe relaţia Bucureşti - Constanţa şi retur, faţă de 13 trenuri IR în planul de mers tren 2020/2021.

În relaţia Constanţa – Bucureşti Nord – Braşov şi retur vor circula trei perechi de trenuri, faţa de două perechi în prezent.

A fost introdus un tren nou de la Craiova la Bucureşti Nord (RE 9018), cu plecare din Craiova la ora 15:52.

În relaţia Piteşti – Craiova şi retur va circula o pereche de trenuri (RE 9013 şi RE 9014) la legătură cu trenurile IR 72 şi IR 73 (Bucureşti Nord – Budapesta şi retur).

Relaţia Bucureşti Nord – Tulcea şi retur va fi asigurată în sezon cu grupă de vagoane directe la/de la trenurile 1981/8653 şi 8656/1684, iar în extrasezon sunt asigurate legături în staţia Medgidia.

În relaţia Galaţi – Constanţa şi retur legătura directă în extrasezon va fi realizată cu trenurile 1732/8201 şi 8204/1730.

Pe ruta Bucureşti – Constanţa, trenurile IR au fost trasate cu viteza maximă de 160 km/h, trenurile Regio Expres au fost trasate cu viteza maximă de 150 km/h, iar trenurile Regio au fost trasate cu viteza maximă de 120 km/h.

Trenurile IR 1741 şi IR 1742 (Bucureşti Nord - Satu Mare) vor avea în compunere grupă de vagoane pentru/de la Târgu Mureş cu ataşare/detaşare în Războieni.

Trenurile IR 1653 şi IR 1654 vor circula pe trase modificate astfel încât să preia traficul de călători în relaţia Bucureşti Nord - Suceava şi retur asigurând, în Buzău, legătură la/ de la trenurile de Constanţa.

Trenurile IR 1861 şi IR 1862 Iaşi - Constanţa şi retur vor circula pe distanţa Iaşi - Buzău şi retur ca ramuri la/de la trenurile IR 1668 şi IR 1667 (Iaşi – Bucureşti Nord şi retur).

Ca urmare a deciziei CFR SA de specializare a traficului pe magistrala feroviară 700, trenurile spre Aeroportul Henri Coandă vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia fără modificarea duratei de parcurs, iar celelalte trenuri vor circula pe ruta Bucureşti Nord – Chitila – Mogoşoaia cu o durată de parcurs mai mare cu aproximativ 10 minute.

Pentru preluarea traficului de călători pe relaţia Galaţi – Buzău – Bucureşti Nord s-a introdus un tren nou (IR 1570), cu plecare din staţia Galaţi la ora 05:21.

Operatorul de transport feroviar precizează şi reduceri tarifare şi modalităţi de cumpărare bilete. Printre acestea se regăsesc acceptarea călătoriei posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la o serie de trenuri InterRegio în perioada 12 decembrie 2021 – 11 iunie 2022, acceptarea călătoriei posesorilor de abonamente valabile la tren Regio la trenuri InterRegio pe distanţe de până la 30 km.

„Trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă şi retur au la dispoziţie terminale BCR contactless (Mastercard sau Visa), pentru plata biletului de călătorie prin orice tip de dispozitiv de plată: card, telefon sau ceas inteligent. Întregul proces de cumpărare este simplu, intuitiv şi rapid: se selectează tipul de călător adult / copil, iar plata se face prin poziţionarea dispozitivului de plată contactless în faţa terminalului BCR. CFR Călători facilitează achiziţionarea uşoară şi rapidă a biletelor de tren prin aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online”. Instalarea acestei aplicaţii mobile se poate face prin căutare în Magazin Play (Ex: „bilete CFR online”). Distribuţia de bilete se asigură prin următoarele canale: online, staţii şi agenţii CFR Călători, automate de vânzare în gări şi distribuitori autorizaţi cu care există parteneriate de vânzare bilete”, precizeaă CFR Călători.

Mersul Trenurilor poate suferi modificări, astfel că reprezentanţii CFR le solicită călătorilor să ceară informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici