Noul model Dacia Spring nu va fi produs în România, ci în China. Află de ce

  • Costurile ridicate ale maşinilor electrice nu permit ca modelul Dacia Spring să fie produs în România
  • China este cea mai mare piaţă pentru maşinile electrice
  • 60% din maşinile electrice sunt vândute în China
2667 afișări
Imaginea articolului Noul model Dacia Spring nu va fi produs în România, ci în China. Află de ce

Noul model Dacia Spring nu va fi produs în România, ci în China. Află de ce

Volumele de vânzări vor determina dacă în viitor Dacia Spring ar putea sau nu să fie produsă în România. Aşadar, din raţiuni de cost, Dacia Spring va fi produsă în China.

În România există două proiecte de fabrici de baterii pentru maşini electrice. Atât Ungaria cât şi Polonia au deja astfel de fabrici, iar în Ungaria deja se produc motoare pentru maşini electrice.

Mihai Bordeanu, directorul de marketing la nivel global Dacia: Am ales China pentru că reprezintă cea mai mare piaţă de automobile electrice din lume. Şase maşini electrice din zece sunt comercializate acolo. Asta a permis dezvoltarea unui ecosistem nu numai pentru distribuţia de maşini, dar şi pentru producţia de maşini, la nişte costuri, la un raport calitate preţ extraordinar. Şi ştiţi foarte bine că asta căutăm pentru Dacia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici