Noutăţi programul Rabla Clasic 2020. Costel Alexe anunţă că românii îşi vor putea cumpăra şi motociclete. Valoarea voucherelor

  • Ministrul interimar al Mediului Costel Alexe a anunţat noutăţi în programul Rabla Clasic din 2020
  • Românii îşi vor putea achiziţiona motociclete cu voucherele obţinute în urma casării maşinilor vechi
  • Voucherul de casare va fi în valoare de 3.500 de lei
5780 afișări
Imaginea articolului Noutăţi programul Rabla Clasic 2020. Costel Alexe anunţă că românii îşi vor putea cumpăra şi motociclete. Valoarea voucherelor

Sursa FOTO: Profimedia

Una dintre noutăţile programului Rabla Clasic din 2020 este posibilitatea de achiziţionare de motociclete.

„Sperăm că vom satisface astfel dorinţa a foarte mulţi români care au aşteptat această nouă introducere în program”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă, marţi la Ministerul Mediului.

Şi în acest caz, trebuie casată o maşină veche, iar prima va fi de 3.500 de lei. Această sumă a fost stabilită, explică ministrul Mediului, pentru fi creată echitate între cumpărătorii de maşini şi cei de motociclete. Astfel, voucherul va reprezenta 10% din valoarea unui vehicul.

Ministrul a anunţat şi o creştere a eco-bonusului pentru maşinile hibride convenţional, cele care nu se încarcă la priză, de la 1.700 de lei la 2.500 de lei.

Costel Alexe spune că în urma noilor prevederi din program, suma maximă decontată prin „Rabla Clasic” poate atinge 2.000 de euro în cazul persoanelor care îşi cumpără o maşină nouă ce respectă două eco-bonusuri.

„De exemplu dacă un român va alege să cumpere o maşină hibrid convenţional cu pragul de emisie de 96 CO2, i se vor deconta din costul total al maşinii 2.000 de euro. Cu alte cuvinte, eco-bonusurile pot fi combinate între ele şi se adaugă la prima de casare”, a exemplificat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici