Număr unic pentru copiii şi familiile aflate în dificultate din Diaspora

Autorităţile române caută soluţii pentru înfiinţarea unui număr unic la care să poată suna copiii şi familiile aflate în dificultate din Diaspora.

710 afișări
Imaginea articolului Număr unic pentru copiii şi familiile aflate în dificultate din Diaspora

Număr unic pentru copiii şi familiile aflate în dificultate din Diaspora

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat că lucrează împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru dezvoltarea unui număr unic, al Ministerului, la care să poată suna din afara ţării copiii şi familiile aflate în situaţii dificile.

„Avem o avalanşă de cazuri semnalate din toată Europa, după apariţia situaţiei din Danemarca. Am constituit deja un grup de lucru comun pentru a pune bazele acestui număr unic pentru cazurile în care sunt implicaţi copii aflaţi în afara ţării”, susţine Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a anunţat că, la două luni de la lansare, numărul unic pentru copii, 119, a fost apelat de 19.000 de ori.

Principalele aspecte sesizate, până acum, la numărul unic 119 au fost abuzuri, neglijare, exploatare sau alte forme de violenţă asupra copilului. De asemenea, au fost sesizate şi alte aspecte care pun în pericol viaţa copilului cum ar fi consum de alcool în familie, cerşetorie, fuga de la domiciliu sau violenţă domestică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici