Numărătoarea şuruburilor de la podul peste Dunăre de la Brăila s-a încheiat

Numărătoarea şuruburilor de la podul peste Dunăre de la Brăila s-a încheiat, au anunţat sâmbătă seara reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

1139 afișări
Imaginea articolului Numărătoarea şuruburilor de la podul peste Dunăre de la Brăila s-a încheiat

Operaţiunea a început după apariţia pe reţelele de socializare a unei filmări cu un cetăţean care desface cu mâna numeroase şuruburi din sistemul de prindere a unei părţi metalice. De asemenea, un europarlamentar român a anunţat că va prezenta situaţia şi va cere explicaţii Comisiei Europene.

CNAIR a anunţa că 400 de şuruburi din totalul de 100.000 nu erau strânse corespunzător.

„Astăzi (sâmbătă n.r.) a fost finalizat procesul de verificare a tuturor şuruburilor parapetului de siguranţă de pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila (calea 1 şi calea 2). Din totalul de 100.000 de şuruburi, au fost slăbite un număr de 401, ceea ce înseamnă aproximativ 0,4% din totalul acestor elemente”, au anunţat cei de la CNAIR pe Facebook.

Anunţul CNAIR a provocat mai multe reacţii ale românilor pe reţeaua de socializare.

„CNAIR, sunt multe sau puţine?”, se întreabă un român, în timp ce altul vrea să ştie de ce s-a ajuns în această situaţie: „Şi care este cauza pentru care s-au slăbit? A bătut vântul prea tare, au ţinut regim?”

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi folosit cel puţin 120 de ani, aşa cum au stabilit proiectanţii şi constructorii obiectivului. Conducerea companiei de drumuri nu a recepţionat încă lucrarea şi a anunţat că recepţia va fi făcută doar dacă podul va respecta standardele de calitate prevăzute în contract.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici