Numărul abonamentelor şi biletelor STB vândute în primul trimestru din 2023 a crescut cu 30%

Numărul abonamentelor şi biletelor STB vândute în primul trimestru din 2023 a crescut cu 30% faţă de începutul anului 2022, a anunţat Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei.

185 afișări
Imaginea articolului Numărul abonamentelor şi biletelor STB vândute în primul trimestru din 2023 a crescut cu 30%

Numărul abonamentelor şi biletelor STB vândute în primul trimestru din 2023 a crescut cu 30%

„În primele trei luni ale acestui an au fost cumpărate cu 30% mai multe abonamente şi călătorii STB, faţă de începutul anului 2022. Şi încasările la nivelul STB sunt cu 25% mai mari, comparativ cu primele trei luni ale anului 2022”, susţine primarul.

El anunţă că programul de eficientizare a transportului public în comun este în evoluţie.

Conform acestuia, din cele 100 de tramvaie Astra, 32 sunt pe traseu, cele 100 de troleibuze vor fi livrate în primul trimestru al anului viitor. De asemenea, primarul speră ca licitaţia pentru achiziţia celor 100 de autobuze electrice se va finaliza curând.

„La acestea se adaugă şi paşii făcuţi în privinţa digitalizării - aplicaţia Google Maps, care arată călătorilor unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze, şi aplicaţia Youth TB, dedicată elevilor din Bucureşti şi Ilfov pentru obţinerea abonamentului gratuit de transport”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a transmis că sunt în derulare şi alte proiecte privind transportul public în comun: reabilitarea a 40 de kilometri de linie de tramvai, extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pe 15 km, pentru a face conexiunea între zone importante ale oraşului, montarea de panouri digitale în 968 de staţii de transport, achiziţia, prin PNRR, a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, şi a unor microbuze electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici