Numarul cazurilor de gripă porcină confirmate în România a ajuns la 3.998

Alte 117 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, cele mai multe fiind în Bucureşti (38) şi judeţul Botoşani (21), totalul la nivel naţional ajungând la 3.998, fiind înregistrate 14 decese, potrivit unui comunicat de marţi al Ministerului Sănătăţii (MS).

188 afișări
Imaginea articolului Numarul cazurilor de gripă porcină confirmate în România a ajuns la 3.998

Numarul cazurilor de gripă porcină confirmate în România a ajuns la 3.998 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele 24 de ore au fost confirmate şase cazuri în judeţul Buzău, câte cinci în Dâmboviţa, Iaşi şi Timiş, câte patru în Argeş, Mureş, Sibiu şi Suceava, câte trei în Prahova, Vrancea şi Ilfov, câte două în Arad, Bacău şi Hunedoara, câte unul în Braşov, Brăila, Călăraş, Constanţa şi Neamţ, informează MS.

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, diagnosticat cu gripă nouă şi care suferea şi de bronhopneumonie şi obezitate, a murit, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acesta fiind primul deces cauzat de virusul A/H1N1 în judeţul Constanţa, informa directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Mihaela Dinisov.

Un alt bărbat în vârstă de 52 de ani, din zona Fălticeni, care era diagnosticat cu gripă cu virusul A/H1N1 a murit, duminică seara, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava precizând că pacientul avea şi alte afecţiuni cronice, precum insuficienţă renală şi etilism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici