Numărul fumătorilor din întreaga lume este în scădere. Organizaţia Mondială a Sănătăţii dezaprobă alternativele

  • Numărul fumătorilor la nivel modial a scăzut, după ultimele statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
  • Totuşi, veştile nu sunt deloc îmbucurătoare pentru că tot mai mulţi apelează la alternative şi nu renunţă definitiv
  • OMS avertizează că metodele alternative nu sunt o soluţie pe termen lung, ci doar renunţarea definitivă la tutun
1065 afișări
Imaginea articolului Numărul fumătorilor din întreaga lume este în scădere. Organizaţia Mondială a Sănătăţii dezaprobă alternativele

Sursa foto: profimedia

Numărul fumătorilor la nivel mondial a scăzut constant în ultimii ani, dar eforturile de contracarare a consumului trebuie să continue în faţa activismului afişat de industria tutunului, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În 2020, peste 1 miliard de oameni din întreaga lume consumau tutun. În prezent, această cifră este cu 20 de milioane mai mică, potrivit unui nou raport al OMS, care prognozează că declinul va continue până în 2025.

Tutunul ucide anual peste opt milioane de consumatori şi alţi 1.2 milioane mor din cauza fumatului pasiv.

„Mai avem de parcurs un drum lung până când vom reuşi să convingem oamenii cât de nociv este acest obicei la care trebuie să renunţe. Până atunci, industria tutunului va face tot ce îi stă în putinţă pentru a apăra profiturile uriaşe pe care le obţine din vânzarea produsului său mortal”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Chiar dacă statisticile nu includ ţigările electronice, asta nu înseamnă că ar fi mai puţin toxice decât fumatul convenţional. Chiar dacă marile companii le vând ca fiind o alternativă sănătoasă, nu există studii care să dovedească acest fapt.

„Observăm progrese semnificative în multe ţări, dar acest succes este fragil”, declară Ruediger Krech, şeful departamentului de promovare a sănătăţii din cadrul OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici