Numărul militarilor disponibili pentru misiuni externe va scădea cu 319 în 2011

Forţele Armatei României disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari, în anul 2011, faţă de 2010, conform unui comunicat transmis după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

88 afișări
Imaginea articolului Numărul militarilor disponibili pentru misiuni externe va scădea cu 319 în 2011

Numărul militarilor disponibili pentru misiuni externe va scădea cu 319 în 2011 (Imagine: Alex Chiţu/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă, în cadrul şedinţei au fost aprobate forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011.

"Faţă de anul curent, în anul 2011 forţele Armatei României disponibile pentru misiuni externe vor scădea cu 319 militari", precizează sursa citată.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Traian Băsescu, a avut loc, marţi, la Palatul Cotroceni.

La şedinţă au participat premierul Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, , adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii, Ion Grosu, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota, consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu, şef al Departamentului Relaţii Internaţionale, secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Valeriu Turcan.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 30 iunie 2009, la finalul unei şedinţe a CSAT, în care s-a discutat despre planificarea forţelor care vor fi la dispoziţia NATO pentru anul 2010, precum şi nivelul de participare cu forţe, în afara frontierelor ţării, că forţele aflate în ţară, dislocabile în teatre de operaţiuni, în situaţii de urgenţă, creşteau, de la 600 de militari, la 1411.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici