Numărul românilor evacuaţi cu sprijin MAE din zona calamitată de uraganul Irma a ajuns la 14

Celula de criză a Ministerului de Externe a evacuat, în ultimele două zile, alţi cinci români aflaţi în zona calamitată de uraganul Irma, numărul cetăţenilor români care au primit ajutor pentru părăsirea regiunii fiind de 14.

152 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor evacuaţi cu sprijin MAE din zona calamitată de uraganul Irma a ajuns la 14

Numărul românilor evacuaţi cu sprijin MAE din zona calamitată de uraganul Irma a ajuns la 14

”Celula de criză a MAE împreună cu partenerii portughezi au organizat preluarea unei persoane de cetăţenie română din Guadelupa, care va ajunge la Lisabona în cursul zilei de astăzi. O echipă consulară a ambasadei României la Lisabona este prezentă la aeroport pentru a acorda asistenţă consulară în vederea repatrierii”, informează MAE.

Un alt român a fost evacuat din Insula Saint Martin la Bogota, Columbia, iar un alt treilea a ajuns în Guadelupa cu un zbor militar organizat de autorităţile franceze. Ultimii doi cetăţeni români au ajuns din Saint Martin la Madrid unde primesc asistenţă consulară pentru continuare călătoriei către ţară.

”Celula de criză a MAE, prin intermediul ambasadelor României la Paris, Haga şi Londra, continuă demersurile de cooperare şi menţine permanent legătura cu celulele de criză ale autorităţilor celor trei state sub a căror jurisdicţie se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice). Subliniem faptul că, în continuare, comunicarea cu cetăţenii români aflaţi în zona calamitată se realizează cu dificultate, din cauza disfuncţionalităţilor care afectează reţelele de telefonie şi internet. În acest context, reprezentanţii celulei de criză a MAE au intrat în direct la singurul post de radio local aflat încă în funcţiune, pentru a transmite informaţii cu privire la posibilităţile şi coordonatele acţiunilor de evacuare atât în limba română, cât şi în engleză şi spaniolă”, mai transmite MAE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici