Video Numărul victimelor identificate ca fiind exploatate sexual de gruparea din Călăraşi a crescut la 20

Numărul victimelor reţelei de trafic de persoane destructurate, miercuri, la Călăraşi, de poliţiştii şi procurorii de la crimă organizată a crescut la 20, şase dintre acestea fiind minore, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

1229 afișări

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) postat pe site-ul instituţiei, anchetatorii au descins în 11 locuinţe din municipiului Călăraşi, dar şi în Capitală, şi au condus la audieri opt persoane suspectate de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, ce acţionau pe ruta Grecia - Italia, dar şi în ţară.

În timpul percheziţiilor au fost găsite la domiciliile membrilor grupării două tinere, obligate să practice prostituţia şi 30.000 de lei, care ar proveni din exploatarea sexuală a victimelor.

"Suspecţii, toţi din municipiul Călăraşi, în perioada 2009 - 2011, au racolat, transportat şi exploatat sexual atât pe raza judeţului Călăraşi, cât şi în Grecia şi Italia, mai multe tinere provenite din familii dezorganizate şi cu o situaţie financiară precară, obţinând din aceste activităţi ilicite peste 350.000 de euro", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

La acţiune au participat poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Călăraşi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul BCCO Bucureşti, SCCO Ialomiţa, DGIPI şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Miercuri dimineaţa. zece persoane suspectate de trafic de persoane şi trafic de minori au fost audiate în urma unor percheziţii care au avut loc în Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici