Numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe ordinea de zi a Senatului, marţi

Candidaţii propuşi de grupurile parlamentare pentru numirea ca judecător din partea Senatului la CC - Mona Pivniceru, Gheorghe Iancu şi Ruxandra Florina Jipa - urmează să fie audiaţi, marţi dimineaţă, în Comisia juridică, numirea noului judecător al CC fiind înscrisă apoi pe ordinea de zi a plenului

458 afișări
Imaginea articolului Numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe ordinea de zi a Senatului, marţi

Numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe ordinea de zi a Senatului, marţi

Comisia juridică a Senatului îi va audia, marţi, de la ora 9.00, pe candidaţii propuşi de grupurile parlamentare pentru numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, potrivit unui anunţ al comisiei.

Senatul urmează să se pronunţe apoi prin vot, numirea unui judecător al Curţii Constituţionale figurând pe ordinea de zi a plenului de marţi.

Grupul PNL din Senat a anunţat că o nominalizează pentru această funcţie pe Mona Pivniceru, în prezent ministru al Justiţiei.

De asemenea, grupul parlamentar PDL din Senat a trimis o adresă Biroului Permanent prin care îl nominalizează pe Gheorghe Iancu pentru funcţia de judecător al CC.

Conducerea Senatului a luat act, luni, de propunerea grupului parlamentar al PPDD privind candidatura Ruxandrei Florina Jipa pentru postul de judecător al Curţii Constituţionale care revine Senatului.

Mandatul judecătorului desemnat de Senat în CC Ion Predescu urmează să se încheie în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici