NYT: CIA are 12 baze secrete de-a lungul graniţei cu Rusia

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA menţine 12 baze secrete în Ucraina de-a lungul graniţei cu Rusia, iar şeful CIA, William Burns, a făcut joi cea de-a 10-a vizită secretă în Ucraina de la începutul invaziei ruse, scrie publicaţia americană New York Times, ştirea fiind preluată de Pravda ucraineană.

5083 afișări
Imaginea articolului NYT: CIA are 12 baze secrete de-a lungul graniţei cu Rusia

NYT: CIA are 12 baze secrete de-a lungul graniţei cu Rusia

În jurul anului 2016, CIA a început să antreneze o unitate de elită a forţelor speciale ucrainene, cunoscută sub numele de Unitatea 2245, misiunea fiind de a confisca drone şi echipamente de comunicaţii ruseşti, astfel încât tehnicienii americani să le poată reutiliza şi pirata sistemele Moscovei.

Potrivit publicaţiei NYT, unul dintre ofiţerii acestei unităţi a fost chiar actualul şef al Direcţiei Principale de Informaţii, Kiril Budanov.

De asemenea, CIA a ajutat la formarea unei noi generaţii de spioni ucraineni care au lucrat în Rusia, în toată Europa, în Cuba şi în alte locuri în care ruşii au o prezenţă semnificativă.

Secret păzit timp de un deceniu

Potrivit New York Times, detaliile despre parteneriatul dintre serviciile secrete ucrainene şi americane au rămas un secret bine păzit timp de un deceniu.

Este o relaţie care a început cu mult înainte de 2022, făcând din Kiev unul dintre cei mai importanţi parteneri de informaţii ai Washingtonului împotriva Kremlinului de-a lungul anilor.

CIA - relatează New York Times - sprijină bazele de spionaj din Ucraina care au fost construite în ultimii opt ani, inclusiv cele 12 aflate în apropierea graniţei cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici