O adolescentă şi-a ucis copilul nou-născut, aruncându-l în toaletă. Fata este cercetată pentru pruncucidere

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din localitatea vasluiană Fruntişeni, este cercetată de poliţişti pentru pruncucidere, fiind acuzată că şi-a aruncat copilul în bazinul toaletei din curtea casei, unde, de altfel, a şi născut pentru a se ascunde de către părinţi.

577 afișări
Imaginea articolului O adolescentă şi-a ucis copilul nou-născut, aruncându-l în toaletă. Fata este cercetată pentru pruncucidere

O adolescentă şi-a ucis copilul nou-născut, aruncându-l în toaletă. Fata este cercetată pentru pruncucidere (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor vasluieni, ancheta în acest caz a fost declanşată la sesizarea făcută de către conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad, acolo unde adolescenta a ajuns cu ambulanţa la o zi după ce a născut în toaleta din curtea locuinţei.

De fapt, mama adolescentei a fost cea care a sunat la numărul de urgenţă 112 , după ce fiica ei a acuzat dureri puternice în zona abdominală, însă fără a preciza care este şi cauza acestora.

"În urma consultului medical, specialiştii Spitalului de Urgenţă Bârlad au constatat că este vorba de o naştere recentă, fiind informată şi mama minorei. A fost sesizată şi Poliţia, care, în urma verificărilor întreprinse, a găsit cadavrul nou-născutului în bazinul grupului sanitar de la locuinţa părinţilor adolescentei. În urma expertizei medico-legale, s-a constatat că nou-născutul era viabil, a fost născut la termen, iar decesul a survenit din cauza asfixiei mecanice prin aspiraţie de lichid menajer", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Adolescenta a declarat în faţa anchetatorilor că ar fi născut involuntar în timp ce se afla la toaletă, fără a şti în câte luni este însărcinată. De altfel, acesta ar fi şi motivul pentru care, susţine minora, ar fi scăpat copilul în bazinul toaletei, ulterior fiindu-i frică să mărturisească părinţilor ceea ce s-a întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici