O aeronavă cu peste 40 de români din Libia la bord aterizează la ora 1.30 la Bucureşti

O aeronavă C-130 Hercules a MapN, având la bord peste 40 de români evacuaţi din Libia, va ateriza în această noapte, în jurul orei 01.30, pe Aeroportul Henri Coandă, informează ministerul.

42 afișări
Imaginea articolului O aeronavă cu peste 40 de români din Libia la bord aterizează la ora 1.30 la Bucureşti

O aeronavă cu peste 40 de români din Libia la bord aterizează la ora 1.30 la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflată în cea de-a patra misiune din cadrul podului aerian Bucureşti-Tripoli, aeronava militară de transport C-130 Hercules a aterizat marţi, la ora 19.15, pe aeroportul din capitala Libiei, de unde
va prelua 72 de persoane, din care 41 de români şi 31 de cetăţeni străini (bulgari, germani, danezi, britanici, americani, canadieni, bosniaci, ucraineni, ruşi), informează MApN.

Avionul militar va decola, în această seară, către România, cu o escală pentru realimentare pe Aeroportul din La Valletta (Malta), urmând să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ora 01.30.

Aeronava militară C-27 J Spartan rămâne în aşteptare pe aeroportul din Malta, pregătită să execute noi misiuni de evacuare a altor cetăţeni români, în funcţie de necesarul de zboruri stabilit de MApN şi MAE.

MApN precizează că, odată cu această misiune, numărul total al persoanelor evacuate din Libia cu aeronavele Armatei României ajunge la aproximativ 300 de cetăţeni români şi străini.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care coordonează activitatea celulei de criză din minister, a dispus măsuri pentru ca toate misiunile aeronavelor militare româneşti să se desfăşoare cu operativitate, astfel încât toţi cetăţenii români aflaţi în dificultate în Libia, care solicită repatrierea, să ajungă în siguranţă în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici