O aplicaţie le permite pacienţilor din Cluj-Napoca să fie consultaţi de la distanţă. Cum funcţionează

  • Aplicaţie este realizată de specialiştii clujeni împreună cu o companie din Olanda.
  • Interfaţa are şi sistem video, iar în arhivă specialişii au date despre pacienţii înregistraţi.
  • Aplicaţia poate fi folosită atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei cu alte afecţiuni.
244 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie le permite pacienţilor din Cluj-Napoca să fie consultaţi de la distanţă. Cum funcţionează

O aplicaţie realizată de specialiştii clujeni împreună cu o companie din Olanda le permite pacienţilor din Cluj-Napoca să fie consultaţi de la distanţă. Interfaţa are şi sistem video, iar în arhivă specialişii au date despre pacienţii înregistraţi, ceea ce uşurează stabilirea unui diagnostic. 

Aplicaţia de tele-asistenţă medicală se numeşte ClujMedicApp şi poate fi folosită de orice pacient, pentru orice formă de afecţiune, astfel încât să se evite un drum la spital şi să se intre în contact direct cu medicii specialişti, inclusiv în sistem video. Interfaţa este doar pentru pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Utilizatorul trebuie să creeze un cont în care se încărcă informaţii medicale, pe mai multe categorii, în funcţie de nevoile fiecăruia. Operatorul din UPU vede istoricul, face consultaţia la distanţă şi discută cu pacientul în funcţie de aceste date, urmărindu-se astfel în timp şi evoluţia stării de sănătate.

Aplicaţia poate fi folosită atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei cu alte afecţiuni. Sunt vizaţi pacienţii externaţi care necesită o anumită perioadă de monitorizare post-spitalicească sau pentru pacienţi care se confruntă cu o problemă de sănătate care impune asistenţa de specialitate.

Medicii rezidenţi care răspund solicitărilor prin intermediul aplicaţiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate şi pot apela chiar ei numărul de urgenţă 112, dacă situaţia o impune.

Aplicaţia va fi actualizată constant, în funcţie de nevoile apărute. Beneficiarul este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici