O asistentă ar fi falsificat mii de reţete pentru a obţine medicamente şi a le vinde

  • 21 de percheziţii au avut loc în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum şi la sediile unor instituţii.
  • O asistentă ar fi falsificat mii de reţete, cu sprijinul unor medici şi farmacii, pentru a obţine medicamente şi a le vinde.
Urmărește
634 afișări
Imaginea articolului O asistentă ar fi falsificat mii de reţete pentru a obţine medicamente şi a le vinde

Poliţişti din Bucureşti au pus în executare, marţi, 21 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum şi la sediile unor instituţii, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) şi înşelăciune (peste 1.300 de acte materiale), prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de lei.

În perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, o femeie, în vârstă de 32 de ani, având calitatea de asistent medical şi recepţioneră în cadrul unei clinici medicale private, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi falsificat reţete, prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic, pentru a intra în posesia unor medicamente în mod gratuit şi pentru a le vinde.

Probatoriul a scos la iveală că în urma falsificării reţetelor, medicamentele ar fi fost obţinute în baza unei înţelegeri prealabile cu alţi angajaţi ai unui lanţ de farmacii, dar şi cu sprijinul altor persoane, apropiaţi ai asistentei medicale în cauză, şi vândute fie prin intermediul platformelor comerciale, fie prin intermediul reţelelor de socializare.

Falsificarea era făcută de către asistenta în cauză, cu sprijinul şi cu acordul a patru medici, angajaţi în cadrul aceluiaşi punct de lucru al clinicii private, ce nu aveau competenţa necesară să le prescrie.

Astfel, 13 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 47 de ani, sunt urmărite penal.

La percheziţii s-au găsit mai multe bunuri de interes în cauză, informează Poliţia Capitalei.

De asemenea, persoanele vizate au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, faţă de 13 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în faţa instanţei cu propuneri legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici