O bancă din România a inventat un nou curs valutar: Un dolar - două cireşe | FOTO

Banca Transilvania are cursul zilei în cireşe, ca o ironie la faptul că fructele apărute în pieţe sunt foarte scumpe, ajungând în ultimii ani să fie catalogate drept produse "de lux". În schimbul unei coroane suedeze poţi cel mult să atingi cireaşa.

4568 afișări
Imaginea articolului O bancă din România a inventat un nou curs valutar: Un dolar - două cireşe | FOTO

O bancă din România a inventat un nou curs valutar: Un dolar - două cireşe

Aşadar, la cursul zilei, un dolar american este cotat la 4,3 lei la vânzare sau două cireşe.

Un euro este 4,8 lei la vânzare sau două cireşe şi jumătate, în timp ce în schimbul unei coroane suedeze poţi cel mult să atingi cireaşa.

La începutul lunii mai în pieţele româneşti au apărut cireşele importate, care se vând şi la preţuri de 120 de lei kg. Potrivit specialiştilor din domeniul agro-alimentar, vânzarea acestor produse la preţuri atât de mari reprezintă o speculă pură.

Ca şi anul trecut, pe reţelele de socializare circulă foarte multe glume despre preţul cireşelor, precum:

„Femeile nu-şi mai fac selfie cu geanta Louis Vuitton, ci cu punga de cireşe”;

„La aprozar: - Puneţi-mi şi mie cireşe de 10 lei, vă rog... - Ori luaţi una întreaga, ori deloc. Eu din ea nu tai...”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici