O biserică monument-istoric din Buzău, veche de 700 de ani, a fost cuprinsă de flăcări

Un incendiu a izbucnit, duminică, la biserica din satul Aluniş, Colţi, judeţul Buzău, lăcaş de cult monument istoric, pompierii intervenind cu greutate pentru că lăcaşul de cult, care este şi monument istoric, este amplasat pe o stâncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1508 afișări
Imaginea articolului O biserică monument-istoric din Buzău, veche de 700 de ani, a fost cuprinsă de flăcări

O biserică monument-istoric, veche de 700 de ani, din Buzău, a fost cuprinsă de flăcări (Imagine: Florin Bulgia/ Foto Mediafax)

„Noi am intervenit cu 2 autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Gărzii de Intervenţie de la Mărunţişu. Au fost solicitate să intervină şi forţe de la Detaşamentul din Mizil, cu trei autospeciale”, a declarat Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost localizat şi stins cu greutate.

„Biserica este construită în stâncă. La exterior există ca un fel de pridvor şi acolo s-a produs incendiul. A ars o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, biserica fiind afectată de fum”, a mai precizat Vasile Prahoveanu.

Până la ora transmiterii aceşti ştiri, nu a fost stabilită cauza incendiului, pompierii având mai multe ipoteze, fie un scurt circuit, fie o lumânare lăsată aprinsă.

Biserica din satul Aluniş, care funcţionează de peste 700 de ani, este una dintre puţinele lăcaşuri din România săpate în piatră, în care încă se mai slujeşte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici