O bombă de aviaţie de mari dimensiuni, nedetonată, descoperită într-o localitate din Argeş

O bombă de aviaţie de mari dimensiuni, nedetonată, a fost descoperită, miercuri, într-o curte din localitatea argeşeană Călineşti, fiind scoasă la suprafaţă cu un excavator. Echipa pirotehnică a ISU Argeş, care a intervenit pentru preluarea muniţiei, a evacuat populaţia pe o rază de un kilometru.

187 afișări
Imaginea articolului O bombă de aviaţie de mari dimensiuni, nedetonată, descoperită într-o localitate din Argeş

O bombă de aviaţie de mari dimensiuni, nedetonată, descoperită într-o localitate din Argeş (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină, miercuri, pentru ridicarea unei bombe de aviaţie care provine, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial şi care nu era detonată, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure.

Conform sursei citate, proiectilul, de mari dimensiuni, fabricat în Marea Britanie, a fost găsit într-o curte unde se făceau lucrări cu un buldoexcavator.

Excavatorul a scos muniţia la suprafaţă, iar bomba, care are focoasele deteriorate şi nu este trecută prin gura de foc, s-a rostogolit într-o vale, pe o distanţă de aproximativ zece metri. Localnicii au crezut iniţial că este vorba despre un bolovan, însă când au constatat că este o bombă au sunat la 112.

Echipa pirotehnică a ISU Argeş se află la locul unde a fost descoperită bomba şi lucrează pentru ridicarea acesteia, urmând să fie detonată controlat într-un loc special.

Ca măsură de siguranţă, militarii ISU Argeş au evacuat populaţia pe o rază de un kilometru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici