O căsătorie în metavers va avea loc în India: mirele - pasionat de criptomonede, mireasa - dezvoltator de software

La ceremonia virtuală va fi prezent şi avatarul tatălui decedat al miresei.

1023 afișări
Imaginea articolului O căsătorie în metavers va avea loc în India: mirele - pasionat de criptomonede, mireasa - dezvoltator de software

O căsătorie în metavers a avut loc în India: mirele - pasionat de criptomonede, mireasa - dezvoltator de software

Metavers, mediul virtual 3D în care participanţii pot interacţiona între ei folosind avatare personalizate şi animate, ca într-un joc video, a funcţionat la o nuntă din India.

Mirele, în vârstă de 24 de ani, este cercetător asociat al Institutului Indian de Tehnologie din Madras, fiind pasionat de blockchain şi criptomonede. Mireasa, cu un an mai tânără, este dezvoltator de software, tot în Tamil Nadu.

Dinesh SP şi iubita lui, Janagaandini Ramaswamy, vor spune „Da”, online, pe 6 februarie, într-un cadru tematic creat de Harry Potter. Sunt doi „Potterians” pasionaţi, pe lângă faptul că împărtăşesc pasiunea pentru tehnologie.

Astfel, avatarii-oaspeţi se vor deplasa în jurul castelului Hogwarts ca vrăjitori ucenici. Fără vreun cod vestimentar strict: vor putea alege dacă să apeleze la haine indiene sau occidentale.

Viitorii soţi au făcut deja cunoscut faptul că vor purta haine tradiţionale. Dar acest lucru nu a fost suficient pentru a evita criticile „acasă”: „meta-căsătoria”, anunţată prin Twitter de însuşi Dinesh - ştire relatată în presa locală - nu a fost bine primită de unii compatrioţi, care susţin că nunta este „non-indiană” şi departe de tradiţiile ţării, unde ceremoniile durează chiar şi câteva zile.

Ceremonia va dura o oră

Acum, invitaţii vor trebui să se mulţumească cu o oră seara, cât va dura petrecerea virtuală va dura atât de mult.

Dacă la recepţia virtuală nu există teamă de contagiune, problemele ar putea veni din conexiune, supraîncărcată de mii de accese simultane: cuplul s-a asigurat însă că este pregătit să se mute din satul de origine într-un punct cu o mai bună recepţie.

Şi a lansat apeluri către reţelele de telefonie prin intermediul reţelelor sociale pentru a garanta acoperirea semnalului.

„Ştiu că am fi putut să ne căsătorim prin Zoom, dar am vrut să trecem dincolo de acest nou obicei şi să devenim unul dintre primii care au avut o ceremonie în metavers”, a spus Padmavathi pentru London Times.

Pentru a-şi organiza petrecerea nunţii, s-au bazat pe Vignesh Selvaraj, fondatorul şi CEO al Quatics tech. „Participanţii vor trebui să-şi folosească computerul, vor folosi tastatura, vor mişca mouse-ul sau touchscreen-ul, pentru a putea privi în jur şi interacţiona cu ceilalţi”.

Oaspeţii pot oferi şi cadouri cuplului sub formă de plăţi digitale sau criptomonede. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici