O cursă charter cu 150 de români plecaţi la muncă aterizează astăzi la Londra. Cum prezintă presa britanică sosirea muncitorilor

  • O cursă charter cu aproape 150 de români va ateriza astăzi la aeroportul Stansted din Londra
  • Aceştia sunt aduşi la cules de fructe şi legume, după ce locurile de muncă nu au mai fost ocupate din cauza crizei provocate coronavirus
  • Cursa este operată de aceeaşi firmă care a aranjat zborurile muncitorilor români în Germania în ultimele săptămâni
5311 afișări
Imaginea articolului O cursă charter cu 150 de români plecaţi la muncă aterizează astăzi la Londra. Cum prezintă presa britanică sosirea muncitorilor

Sursa foto: Profimedia

Potrivit Daily Mail, avionul va decola azi de la Bucureşti şi va ajunge la Londra, aceasta fiind prima din şase curse programate în următoarele luni pentru a aduce muncitori la fermele din Marea Britanie. Totuşi, BBC transmite că avionul va pleca din Iaşi. 

Asociaţia Country Land & Business a avertizat că restricţiile curente de călătorie ar putea avea un impact masic asupra agriculturii şi multe companii ar putea rămâne fără angajaţi. 

Se pare că pentru locurile de muncă în agricultură nu au aplicat destui de mulţi britanici, de la impunerea măsurilor de carantină. 

Pasagerii de la bordul avionului vor trebui să respecte măsurile de distanţare socială şi nu vor putea părăsi România dacă prezintă simptome ale infecţiei cu Covid-19. Temperaturile acestora vor fi verificate şi vor trebui să completeze un chestionar înainte de îmbarcare. Potrivit BBC, românii vor fi duşi la ferme din sud-estul Marii Britanii dar şi în zone din centrul Regatului Unit.

Fermierii britanici au avertizat recent că recoltele riscă să fie lăsate să putrezească din cauza lipsei de muncitori sezonieri est-europeni. Majoritatea muncitorilor au rămas acasă în urma restricţiilor de călătorie impuse din cauza Covid-19.

Air Charter Service, o firmă privată, a aranjat deja mai multe zboruri pentru muncitori sezonieri din alte ţări. Compania a transportat deja 1.000 de muncitori bulgari şi români în Germania, în ultimele săptămâni. 
 

Cum prezintă presa britanică sosirea românilor 


BBC: Muncitori est-europeni aduşi să culeagă fructe şi legume

Daily Mail: Avion plin cu sezonieri români aterizează la Stansted pentru a acoperi golurile din ferme în ciuda şomajului crescut în Marea Britanie în contextul pandemiei

The Guardian: Culegători de fructe români aduşi în Marea Britanie în plină criză de forţă de muncă în sectorul agricol

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici