O dublă lovitură de senzaţie dată de Kiev: un avion rusesc A-50 a fost prăbuşit, un al doilea, un Il-22M, este avariat / Zalujnîi: i-am distrus!

Generalul Zalujnîi, şeful forţelor armate ucrainene, confirmă: am distrus două avioane ruseşti.

3494 afișări
Imaginea articolului O dublă lovitură de senzaţie dată de Kiev: un avion rusesc A-50 a fost prăbuşit, un al doilea, un Il-22M, este avariat / Zalujnîi: i-am distrus!

O dublă lovitură de senzaţie dată de Kiev: un avion rusesc A-50 a fost părbuşit, un al doilea, un Il-22M, este avariat / Zalujnîi: i-am distrus!

Pe Telegram, oficialul a scris: „Forţele aeriene ucrainene au distrus o aeronavă inamică A-50 de detectare a radarului cu rază lungă de acţiune şi un centru de control aerian inamic IL-22. Sunt recunoscător Forţelor Aeriene pentru operaţiunea perfect planificată şi executată în regiunea Mării Azov”.

Blogul Fighterbomber, condus de un pilot militar rus, confirmă distrugerea aparatului A-50: „O tragedie este întotdeauna o tragedie. Mai ales când este de această amploare”.

Presa ucraineană a raportat distrugerea unui „radar zburător” rusesc A-50, în valoare de câteva sute de milioane de dolari, şi deteriorarea unui post de comandă aerian Il-22M deasupra Mării Azov.

Blogurile militare pro-ruse confirmă pierderea A-50 şi deteriorarea lui Il-22M. Încă nu este clar cum au fost doborâte avioanele: conform unei versiuni, a fost vorba despre o funcţionare anormală a apărării aeriene ruse.

Fondatorul grupului de investigaţii Conflict Intelligence Team (CIT), Ruslan Leviev, a declarat pentru Dozhd că există o confirmare directă doar pentru Il-22M: datorită înregistrării conversaţiilor pilotului cu dispeceratul aeroportului Anapa, este clar că avionul a fost avariat.

Potrivit lui Leviev, există doar o confirmare indirectă a prăbuşirii A-50, o staţie de vânătoare-bombardier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici