O elevă a încercat să se sinucidă în toaleta unui grup şcolar din Filiaşi, fiind găsită de o colegă

O elevă de 18 ani, de la la Grupul Şcolar "Dimitrie Filişanu", din Filiaşi, judeţul Dolj, a încercat să se sinucidă în toaleta unităţii de învăţământ, ea fiind găsită la timp de o colegă, care i-a alertat pe profesori, iar aceştia au chemat imediat Ambulanţa.

373 afișări
Imaginea articolului O elevă a încercat să se sinucidă în toaleta unui grup şcolar din Filiaşi, fiind găsită de o colegă

O elevă a încercat să se sinucidă în toaleta unui grup şcolar din Filiaşi, fiind găsită de o colegă (Imagine Arhiva: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Fata a fost transportată la spitalul din localitate, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor unităţii de învăţământ, incidentul a avut loc, joi, în jurul orei 12.00. Adolescenta trebuia să intre la ore, însă pentru că nu a ajuns la timp profesoara a trimis o colegă să o caute.

Fata trimisă de profesoară a găsit-o pe eleva de 18 ani zăcând în stare de inconştienţă în toaleta unităţii de învăţământ.

Fata i-a anunţat imediat pe profesori şi a fost chemată ambulanţa la faţa locului, medicii acordându-i primul ajutor, după care au transportat-o la spitalul din Filiaşi.

"Pacienta a venit în stare stabilă, era conştientă, avea o uşoară marcă în jurul gâtului, se pare de la un cordon cu care a încercat să se sinucidă. A fost consultată de medicul de la Reanimare, i s-a pus un guler cervical ca să fim siguri că nu are nimic la coloană şi a fost trimisă la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a i se face investigaţii amănunţite. Cu siguranţă va avea nevoie şi de un consult psihiatric", a declarat Mariana Georgescu, directorul medical al spitalului din Filiaşi.

Directorul şcolii a fost anunţat şi el la scurt timp, însă spune că nu ştie, deocamdată, dacă este vorba despre o tentativă de suicid.

"Ştiu că fata a fost găsită lângă toaletă şi era inconştientă. Dacă a fost vorba despre tentativă de suicid, asta vor stabili poliţiştii. Ce ştim sigur este că fata era foarte supărată pentru că a avut discuţii aprinse cu mama sa aseară. Deci poate a vrut doar să-şi sperie mama, nu să se sinucidă cu adevărat", a declarat directorul Grupului Şcolar Dimitrie Filişanu.

Adolescenta, aflată la a doua tentativă de suicid, este o elevă cuminte şi care nu avea absenţe la şcoală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici