O factură neachitată de 1.200 de miliarde de lei, inclusă în deficitul pe 2008

Facturile în valoare de 1200 de miliarde de lei, de la Min. Educaţiei, din 2008, şi neachitate, nu vor fi plătite din bugetul instituţiei pe 2009, urmând a fi incluse în deficitul bugetar pe 2008, au convenit miercuri noaptea liderii coaliţiei, potrivit unor surse politice citate de MEDIAFAX.

19 afișări
Imaginea articolului O factură neachitată de 1.200 de miliarde de lei, inclusă în deficitul pe 2008

O factură neachitată de 1.200 de miliarde de lei, inclusă în deficitul pe 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Sursele menţionate au arătat că prin includerea în deficitul bugetar pe 2008 a acestor facturi restante, s-a creat posibilitatea ca bugetul Educaţiei pe anul 2009 să nu fie afectat de plata acestora.

Astfel, bugetul Educaţiei va fi de peste 5% din PIB, potrivit surselor citate.

Liderii coaliţiei au discutat, încă din şedinţa de marţi seara, situaţia de la Ministerul Educaţiei, unde urma să se decidă modul de acoperire a facturilor neachitate, în valoare de 1.200 de miliarde lei.

Sursele citate au arătat că de includerea sau neincluderea acestor datorii în bugetul Educaţiei depindea majorarea salariilor profesorilor, care ar putea avea loc într-o tranşă (dacă facturile neachitate nu sunt incluse în buget) sau în două tranşe (dacă suma necesară plăţii acestor facturi va fi cuprinsă în bugetul Educaţiei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici