O facultate de medicină din SUA a primit o donaţie uriaşă. Studenţii nu vor mai plăti şcolarizarea

  • O facultate de medicină din New York va oferi studenţilor şcolarizare gratuită în urma unei donaţii de 1 miliard de dolari din partea văduvei în vârstă de 93 de ani a unui mare investitor de pe Wall Street.
  • Donaţia către Colegiul de Medicină Albert Einstein a venit de la Dr. Ruth Gottesman, fostă profesoară la şcoala din Bronx.
  • Este una dintre cele mai mari donaţii făcute vreodată unei şcoli din SUA şi este cea mai mare donaţie făcută vreodată unei şcoli de medicină.
2040 afișări
Imaginea articolului O facultate de medicină din SUA a primit o donaţie uriaşă. Studenţii nu vor mai plăti şcolarizarea

Decanul universităţii, Dr. Yaron Yomer, a declarat că donaţia de un miliard de dolari "revoluţionează radical capacitatea noastră de a continua să atragem studenţi care sunt dedicaţi misiunii noastre, nu doar pe cei care îşi pot permite".

Taxa de şcolarizare este de aproape 59.000 de dolari în fiecare an, lăsând studenţii cu datorii substanţiale, relatează BBC.

Universitatea menţionează într-un comunicat că studenţilor actuali li se va rambursa taxa de şcolarizare în următoarele luni. Din august, toţi studenţii vor primi şcolarizare gratuită.

Donaţia "îi va elibera şi îi va ridica pe studenţii noştri, permiţându-le să urmărească proiecte şi idei care altfel ar putea fi prohibitive", a adăugat Dr. Yomer.

Dr. Gottesman, acum în vârstă de 93 de ani, a început să lucreze la şcoală în 1968. Ea a studiat tulburările de învăţare, a condus programe de alfabetizare şi a dezvoltat protocoale de screening şi evaluare utilizate pe scară largă.

Răposatul ei soţ, David Gottesman, a fondat o casă de investiţii proeminentă şi a fost unul dintre primii investitori în Berkshire Hathaway, conglomeratul multinaţional al lui Warren Buffet. A murit în septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Dr. Gottesman a declarat că medicii care se pregătesc la Colegiul de Medicină Albert Einstein continuă să "ofere cele mai bune îngrijiri medicale comunităţilor de aici din Bronx şi din întreaga lume".

"Îi sunt foarte recunoscătoare regretatului meu soţ, Sandy, pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi mă simt binecuvântată că am avut marele privilegiu de a face acest cadou pentru o cauză atât de demnă", a adăugat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici