O familie de români, în autocarul întors din drum, în Fâşia Gaza

O familie de români se afla în primul autocar cu cetăţeni străini care s-a întors, luni, în Gaza City, din cauza tirurilor cu rachete, au declarat pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

21 afișări
Imaginea articolului O familie de români, în autocarul întors din drum, în Fâşia Gaza

O familie de români, în autocarul întors din drum, în Fâşia Gaza

Punctul de trecere a frontierei de la Erez (dinspre Fâşia Gaza către Israel) a fost din nou închis luni, astfel încât trecerea autocarelor nu mai este deocamdată posibilă.

Autorităţile române continuă demersurile pe lângă cele israeliene pentru evacuarea românilor din Fâşia Gaza. Pe de altă parte, majoritatea cetăţenilor care solicitaseră anterior sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza nu au mai dorit să părăsească zona.

Ministerul Afacerilor Externe a informat, luni, că primul autocar cu cetăţeni străini care au primit acordul autorităţilor israeliene pentru evacuare a ajuns în apropierea punctului de frontieră Erez însă, din cauza tirurilor cu rachete, a fost nevoit să se întoarcă în Gaza City.

Potrivit unor surse oficiale, autocarul ar fi fost întors din drum cu circa 500 de metri înainte de a ajunge la punctul de trecere a frontierei, apreciindu-se că situaţia era una periculoasă.

Potrivit comunicatului MAE, I.C.R.C. (Crucea Roşie şi Semiluna Internaţională) nu şi-a asumat responsabilitatea continuării călătoriei până la Erez.

Ambasada României la Tel Aviv menţine legătura cu cetăţenii români din Fâşia Gaza şi cu autorităţile israeliene în perspectiva continuării acţiunilor de evacuare în funcţie de evoluţia situaţiei în zonă, mai precizează Ministerul de Externe român.

Citeşte şi

Primul autocar cu cetăţeni străini s-a întors în Gaza City, din cauza tirurilor cu rachete

Un număr de 63 de cetăţeni români pot părăsi Fâşia Gaza

Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie vor putea părăsi Fâşia Gaza

Israelul nu a aprobat, deocamdată, cererile românilor de evacuare din Gaza

MAE: Până la ora 12.00, 55 de români şi 9 palestinieni au solicitat evacuarea

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici