O femeie a căzut cu liftul într-o clădire din Capitală / Vicepreşedinte Uniunea Cineaştilor: Liftul e vechi. Următoarea revizie era programată pe 10 aprilie | FOTO

O femeie a fost transportată, marţi, la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, după ce a căzut cu liftul într-un bloc din Sectorul 1 al Capitalei, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

12516 afișări
Imaginea articolului O femeie a căzut cu liftul într-o clădire din Capitală / Vicepreşedinte Uniunea Cineaştilor: Liftul e vechi. Următoarea revizie era programată pe 10 aprilie | FOTO

O femeie a căzut cu liftul într-un bloc din Capitală

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat, marţi, că o femeie a căzut cu liftul într-un bloc de pe strada Mendeleev din Sectorul 1 al Capitalei.

Ea a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, fiind conştientă.

La faţa locului au acţionat detaşamentul special de salvatori şi două ambulanţe SMURD.

Corpul de clădire în care a fost anunţat incidentul aparţine Uniunii Cineaştilor.

Poliţia Capitalei a anunţat că marţi dimineaţă, în jurul orei 10.00, o persoană a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a sesizat faptul că pe raza Sectorului 1, o femeie a fost rănită după ce a căzut cu liftul.

Politiştii Secţiei 1 din Capitală au demarat investigaţii ca să stabilească cauzele şi condiţiile în care s-a produs incidentul, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Vicepreşedinte Uniunea Cineaştilor: Liftul e vechi. Următoarea revizie era programată pe 10 aprilie

Vicepreşedintele Uniunii Cineaştilor, Lucian Pricop, a declarat, marţi, că liftul cu care a căzut în gol o femeie în Capitală e vechi, funcţionează de prin anii '90, iar următoarea revizie a acestuia era programată pentru 10 aprilie 2018.

"Suntem în perfectă regulă. Probabil că ascensorul e singurul vinovat în povestea asta. Se circulă cu liftul, dar nu foarte mult. Sunt vreo zece persoane, nu era foarte folosit. Nu avem informaţii (să fi fost liftul şubred -n.r.). Noi nu îl foloseam că eram la etajul 1. Cei de la 3 sau când vin cei de la 4 (folosesc liftul -n.r.). Nu au fost reclamaţii până în prezent. A circulat normal. Nu ştiu ce s-a rupt. Revizia a fost efectuată, următoarea e pe 10 aprilie. Pentru etajul 2, liftul e stopat. O persoană de la 3 a urcat în lift. Nu a urcat foarte mult şi s-a prăbuşit. Nu cred că de prea sus pentru că nu a urcat mult. Apoi s-a auzit o bubuitură. A coborât toată lumea şi am aflat că liftul a căzut. Liftul funcţionează de când suntem noi aici. E vechi. Noi suntem din '90 aici. Nu au mai fost incidente", a declarat Lucian Pricop, vicepreşedintele Uniunii Cineaştilor.

Un martor al incidentului care a avut loc în clădirea Uniunii Cineaştilor din Capitală, când o femeie de aproximativ 50 de ani a căzut în gol cu liftul, a explicat, pentru MEDIAFAX, că aceasta a vrut să urce la etajul 3 al clădirii, dar liftul nu a urcat decât până la etajul 1 şi apoi a cedat. Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a vrut să urce, marţi, la etajul trei al clădirii Uniunii Cineaştilor din Capitală, etaj pe care îl închiriase pentru firma de traduceri pe care o conduce, însă liftul nu a urcat decât până la etajul 1, iar apoi a cedat, femeia căzând astfel în gol.

Poliţia Capitalei a anunţat că apelul la numărul unic de urgenţă 112, prin care a fost sesizat incidentul, a fost înregistrat în jurul orei 10.00. Poliţiştii Secţiei 1 din Capitală au demarat investigaţii ca să stabilească cauzele şi condiţiile în care s-a produs incidentul, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici