O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi după ce microbuzul în care erau s-a răsturnat

O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi, dintre care cinci grav, în noaptea de duminică spre luni, după ce şoferul microbuzului în care se aflau a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a lovit de un copac, după care s-a răsturnat pe DN 64, în localitatea vâlceană Băbeni.

196 afișări
Imaginea articolului O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi după ce microbuzul în care erau s-a răsturnat

O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi după ce microbuzul în care erau s-a răsturnat (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, un microbuz Iveco ,în care se aflau 12 persoane - şoferul, o femeie un bărbat şi nouă copii care se întorceau de la colindat- s-a răsturnat pe DN 64, în localitatea Băbeni, după ce conducătorul auto a pierdut controlul maşinii cu care se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, iar autovehiculul a lovit un copac.

La faţa locului au ajuns şase ambulanţe şi un echipaj de descarcerare, în urma accidentului o femeie pierzându-şi viaţa, iar nouă copii fiind răniţi, între care cinci grav.

"În accident, femeia, pasageră în dreapta şoferului, a fost descarcerată dintre fiarele contorsionate şi transportată la spital în stare gravă, însă medicii nu au mai putut să o salveze. De asemenea, nouă copii au fost răniţi, dintre care cinci în stare gravă. Şoferul şi celălalt bărbat nu au fost răniţi. Şoferul şi cei nouă copii ai săi plecaseră la colindat, împreună cu doi adulţi, bărbatul şi o femeia, iar accidentul a avut loc când se întorceau spre casă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subcomisar Eusebiu Predonescu.

Potrivit sursei citate, toţi răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

"Din primele cercetări a reieşit că şoferul ar fi adormit la volan, probabil că şi viteza a fost excesivă, iar microbuzul a părăsit carosabilul, a lovit un copac şi s-a răsturnat. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest şi s-a stabilit că nu era sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Aceeaşi sursă a precizat că microbuzul este marca Iveco, de capacitate 8 plus 1.

"Şoferul este din Călimăneşti, judeţul Vâlcea, şi are 12 copii, nouă dintre aceştia însoţindu-l la colindat la Drăgăşani. În prezent, conducătorul auto este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", a mai declarat subcomisarul Eusebiu Predonescu.

Traficul rutier pe DN 64, blocat în zona localităţii Băbeni după producerea accidentului, a revenit la normal după 30 de minute, timp în care victimele au fost transportate la spital, iar poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului.

Cei nouă copii au rămas internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, şoferul şi celălalt bărbat din microbuz neavând nevoie de internare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici