O femeie a născut pe trotuar pentru că nu ar fi fost primită în spital. Rafila trimite Inspecţia Sanitară la Urziceni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, trimite un control la Spitalul Municipal Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar, pentru că nu ar fi fost primită în spital.

1653 afișări
Imaginea articolului O femeie a născut pe trotuar pentru că nu ar fi fost primită în spital. Rafila trimite Inspecţia Sanitară la Urziceni

UPDATE: Ministerul Sănătăţii a transmis o reacţie oficială

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraş, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată şi supravegheată de personalul spitalului şi a născut în spaţiul exterior Compartimentului de Primiri Urgenţe. În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secţie de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată, însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenţei medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgenţă 112, care a trimis o maşină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare că pacienta nu a fost consultată, supravegheată şi însoţită până la maşina Ambulanţei, ceea ce a determinat declanşarea naşterii în spaţiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanţei”, se arată în reacţia oficială a Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată precizează faptul că în momentul de faţă, copilul şi mama sunt în stare bună şi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

„Inspecţia Sanitară de Stat s-a deplasat la faţa locului pentru control şi pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislaţiei în vigoare. În cursul după amiezii va avea loc o videoconferinţă a ministrului Sănătăţii cu toate Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, pentru a revizui şi a aduce din nou în atenţia autorităţilor locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenţei medicale şi protejării sănătăţii cetăţenilor din comunităţile pe care le conduc”, adaugă ministerul.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Imaginile cu femeia aflată în travaliu şi care naşte pe trotuar ajutată de un echipaj de la Ambulanţă s-au viralizat.

Se pare că femeia, care este surdo-mută, nu ar fi fost primită în spital, spun martorii.

Cel care filmează spune: „Spitalul din Urziceni, fraţilor! Naştere în curtea spitalului! (...) Spitalul din Urziceni, oameni buni, spital din România”.

La un moment dat, se aude plânsul bebeluşului, iar membrii echipajului de la Ambulanţă strigă: „Gata! Bravo!”.

Reprezentanţii spitalului spun că femeia era deja întinsă pe jos şi se afla în travaliu, astfel că nu a mai fost timp să se ajungă cu ea în spital. Acesta ar fi fost motivul pentru care echipajul de la Ambulanţă a asistat naşterea.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

De asemenea, după ce a văzut imaginile, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila trimite Inspecţia Sanitară la Urziceni.

„Am văzut imaginile. În momentul de faţă, Inspecţia Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situaţie şi vă vom pune toate inftomaţiile pe care le avem la dispoziţie precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a spus ministrul Alexandru Rafila, întrebat de jurnalişti, la conferinţa „Atrofia musculară spinală – cum creştem şansa la o viaţă fără dizabilităţi”, organziată de CNCRNC „Dr. Nicolae Robănescu”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici