O femeie acuză că a devenit fără să ştie asociat al unor firme, printr-un prieten de-al lui Băhăian

O tânără din Craiova acuză că a devenit, fără să ştie, administrator şi asociat al unor firme cu mari datorii, după ce a semnat mai multe acte despre care i s-ar fi spus că sunt documente prin care va fi angajată femeie de serviciu la o firmă aparţinând unui apropiat de-al lui Sergiu Băhăian.

143 afișări
Imaginea articolului O femeie acuză că a devenit fără să ştie asociat al unor firme, printr-un prieten de-al lui Băhăian

O femeie acuză că a devenit fără să ştie asociat al unor firme, printr-un prieten de-al lui Băhăian

Claudia Ileana Mâşu susţine că a ajuns în această situaţie după ce a fost contactată, în 2009, de un bărbat din Craiova pe nume Marin Gionea. Acesta a intrat în legătură cu ea în baza relaţiei avute cu soţul femeii, care a fost unul din muncitorii ce i-au ridicat casa ginerelui său, Constantin Drâmboi.

"Am lucrat până în noiembrie 2008 la casa lui Drâmboi. În cele câteva luni, l-am văzut acolo, printre invitaţii la grătarele şi petrecerile organizate de Drâmboi şi socrul său, Gionea, şi pe Sergiu Băhăian", a declarat, pentru MEDIAFAX, soţul femeii, Petre Mâşu.

Acesta a relatat că, după terminarea lucrării, a plecat în Spania pentru a-şi căuta de muncă. După câteva luni, "prin primăvara lui 2009", el a spus că a fost sunat de soţie în Spania, ea povestindu-i că a fost chemată de Gionea să se angajeze ca femeie de serviciu la firma lui.

"Gionea m-a chemat la firma Lex Assistence, unde, într-un birou, se aflau el şi nişte rude de-ale lui Leo de la Strehaia. M-au pus să semnez nişte acte ca să mă angajeze, chipurile, femeie de serviciu. M-am dus la muncă vreo două săptămâni, după care Gionea mi-a spus că firma lui dă faliment, că este criză, că nu mai are nevoie de mine şi că mă va mai chema el din când în când, pentru curăţenie", a povestit Claudia Ileana Mâşu agenţiei MEDIAFAX.

Firma Lex Assistence este o societate din Craiova specializată în consultanţă financiară şi de afaceri.

Contactat de MEDIAFAX, unul dintre administratorii acesteia, Dan Mitroi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că-şi aminteşte de o tranzacţie perfectată de Gionea la sediul firmei sale, în faţa unuia dintre avocaţii firmei cu care colaborează pentru acest gen de servicii. Mitroi a respins însă acuzaţiile femeii, spunând că este imposibil ca aceasta să fi semnat ceva fără a şti ce document iscăleşte.

"Vă spun clar că nu avea cum să semneze fără să ştie clar ce. Noi le citim oamenilor actele, le explicăm despre ce este vorba şi apoi semnează", a spus Mitroi.

El a adăugat că a aflat despre reputaţia îndoielnică a afaceristului Gionea din presa locală, după momentul tranzacţiei cu Mâşu, moment în care a decis să renunţe la a mai presta servicii pentru acesta.

"Chiar ştiu că a mai sunat domnul Gionea, care dorea diverse servicii, dar l-am refuzat, pentru că am decis să nu colaborăm cu dânsul după ce am citit prin presa locală că ar avea ceva probleme", a mai spus Mitroi.

Ulterior, după semnarea actelor, soţii Mâşu au început să primească acasă, pe adresa lor dintr-un sat aflat la 70 de kilometri de Craiova, scrisori bancare, ameninţări cu procese sau mesaje de la firme de recuperări de datorii, toate interesate să-şi recupereze banii pentru produsele livrate unor firme şi plătite cu cecuri fără acoperire.

"Aşa am aflat că soţia a fost făcută, fără să ştie, acţionar la trei firme, la vreo două dintre ele apărând şi ca administrator social. La una este asociată cu un arab, la alta cu un bărbat pe nume Gigi Târâlă, pe care nu-l cunoaştem. Nu ştim ce să ne mai facem, primim necontenit hârtii în care ni se cer miliarde pentru tot felul de materiale de construcţii, cherestea, pavaje sau ţevi. De curând am primit o notificare de la o firmă de leasing care voia înapoi excavatorul vândut sau banii restanţi la plata ratelor", a mai spus Petre Mâşu.

Acesta a spus că a anunţat poliţia în legătură cu cele întâmplate şi susţine că se teme pentru viaţa lui şi a soţiei, în special după ce a aflat de la televizor despre cazul Băhăian.

"Când am văzut imagini cu domnul Sergiu la televizor - noi aşa-l ştiam, "domnul Sergiu" - ne-am dat seama că şi prietenii lui de la Craiova ar putea face tot felul de lucruri necurate. Îmi e teamă pentru viaţa mea şi a soţiei", a spus Mâşu. El a mai afirmat că intenţionează să ajungă "cât de curând" la Craiova pentru a relata procurorilor cele întâmplate.

Bărbatul nu a putut preciza dacă între firmele la care soţia sa a devenit acţionar şi cele controlate de Băhăian a existat vreo legătură de afaceri şi nici dacă între cele "200 de plicuri" primite de soţie după ce a devenit fără voie om de afaceri are legătură cu dosarul în care Sergiu Băhăian a fost deja arestat.

"Nu am dat încă declaraţii la procurori, nu am făcut plângere. Ştiţi, noi avem nişte probleme cu banii şi este destul de greu să ajungem la Craiova. Am vorbit cu poliţiştii din localitate şi le-am povestit cele întâmplate, ba chiar le-am spus că aşteptam zilele astea o vizită din partea lui Gionea, iar poliţiştii ne-au spus că vor avea grijă să nu păţim nimic", a mai spus Mâşu.

Conform documentelor deţinute de soţii Mâşu, Ileana este acţionar la trei firme: "Danarcis" SRL, "ILCLA Construct" SRL şi "Kivu One" SRL.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în firma Danarcis SRL, cu sediul în Craiova, Ileana Mâşu este asociată cu Gigi Târâlă, care deţine jumătate din firmă şi este şi administrator al acesteia. Obiectul principal de activitate al firmei este "comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun", însă Danarcis are alte câteva sute de obiecte secundare de activitate.

În firma Kivu One, care are drept principal obiect de activitate "colectarea deşeurilor nepericuloase", Ileana Mâşu este asociată cu El Abd Adel Boushra, cetăţean italian născut în Etiopia. Ambii sunt administratorii firmei, care mai are, la fel ca Danarcis, alte câteva sute de obiecte secundare de activitate.

În firma ILCLA Construct SRL, Ileana Mâşu este unic acţionar şi administrator.

Ultimele două societăţi au în comun faptul că au fost înfiinţate în urmă cu mai mulţi ani în localităţi din judeţul Hunedoara, iar în primăvara lui 2009 au fost radiate şi mutate în Craiova.

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane din judeţul Constanţa, a fost arestat preventiv, luni, pentru 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici