O femeie care participa la un maraton în Retezat a dispărut, fiind căutată de salvamontişti

O femeie din Vulcan care a participat, sâmbătă, la un maraton în Munţii Retezat nu s-a mai întors de pe traseu, ea fiind căutată, duminică, de opt echipaje de salvamontişti şi jandarmi, care bănuiesc că aceasta s-a rătăcit între lacul Bucura şi Zănoaga, la o altitudine de peste 2000 de metri.

221 afișări

Şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că femeia, în vârstă de 53 de ani, a participat, sâmbătă, la un maraton organizat în Munţii Retezat şi nu s-a mai întors de pe traseu.

"Peste 50 de persoane au fost înscrise la maraton, la diferite categorii. Traseul a ponit din staţiuna Râuşor şi maratoniştii au traversat munţii până la Vârful Retezat, au trecut pe la lacul Bucura spre Zănoaga şi de acolo au coborât. Femeia nu s-a întors sâmbătă seară. Am căutat-o, dar pe timp de noapte nu aveam şanse să o găsim. Am pornit din nou duminică. O căutăm cu opt echipe mixte formate din salvamontişti şi jandarmi montani", a spus Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, femeia s-a rătăcit undeva între lacul Bucura şi Zănoaga, la o altitudine de peste 2000 de metri, pe un traseu dificil.

"Trebuia să ajungă la finish sâmbătă seară şi cum are o experienţă foarte mare toată lumea s-a gândit că este posibil să întârzie. Organizatorii au văzut că nu mai vine şi au alertat Salvamontul şi jandarmii montani care asigură permanenţa în Retezat. Sunt echipe mixte formate din salvamontişti şi jandarmi care o caută în zona Retezatului de Nord, pe unde era stabilit traseul de concurs deoarece se bănuieşte că pe acolo s-ar fi pierdut", a declarat, la rândul său, Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandami (IJJ) Hunedoara.

Femeia, Violeta Muntean, care este din localitatea hunedoreană Vulcan, participa la maraton împreună cu fiul ei.

Violeta Muntean practică atletismul de peste 20 de ani, este multiplă campioană naţională la proba de 1500 de metri şi medaliată la jocurile Balcanice.

La maratonul din Munţii Retezat la care a participat şi Violeta Muntean au luat parte aproximativ 100 de sportivi, iar concursul este la prima ediţie. Startul s-a dat la Râuşor, sâmbătă, la ora 9.00, iar ultimul concurent era aşteptat să se întoarcă la linia de start-sosire cel mai târziu în jurul orei 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici