O femeie care s-ar fi dat drept medic a făcut intervenţii de chirurgie estetică la 10 pacienţi

  • O femeie şi un bărbat au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi înşelat mai multe persoane, cărora femeia le-ar fi făcut intervenţii de chirurgie estetică, fără să aibă acest drept.
  • În schimbul intervenţiilor femeia ar fi primit între 150 şi 1.500 de euro de la fiecare victimă.
446 afișări
Imaginea articolului O femeie care s-ar fi dat drept medic a făcut intervenţii de chirurgie estetică la 10 pacienţi

O femeie care s-ar fi dat drept medic a făcut intervenţii de chirurgie estetică la 10 pacienţi

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de o inculpată cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale), şi faţă de un inculpat, cercetat pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii şi complicitate la înşelăciune în formă continuată.

Conform procurorilor, din noiembrie 2019 şi până în prezent, femeia ar fi exercitat pe teritoriul României, fără drept, profesia de medic prin efectuarea în mod repetat de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive în alte condiţii decât cele legale.

În schimbul intervenţiilor femeia ar fi primit între 150 şi 1.500 de euro de la fiecare victimă.

„Cu complicitatea celuilalt inculpat cercetat în cauză, inculpata a indus în eroare zece persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în realizarea de proceduri minim invazive cu drept de liberă practică pe teritoriul României şi a efectuat acte medicale asupra acestora, respectiv: injectarea unui anestezic local, injectarea cu o seringă a buzelor în vederea introducerii acidului hialuronic, introducerea mai multor fire cu ace în zona mandibulei, sub piele, realizată de asemenea sub anestezie locală injectabilă, injectarea de botox în frunte, precum şi injectarea de acid hialuronic în zona nasului, obţinând totodată un folos patrimonial injust reprezentat de contravaloarea achitată pentru actele medicale, cu sume cuprinse între 150 de euro şi 1000 de euro pentru fiecare persoană vătămată”, se arată în comunicat.

Procurorii susţin că faţă de inculpată s-a instituit obligaţia de a nu desfăşură activitatea sau profesia în exercitarea căreia a săvârşit infracţiunea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici