O femeie de serviciu de la o şcoală a născut singură într-o clasă. Bebeluşul a murit

O femeie din satul sucevean Buda, îngrijitor cu jumătate de normă la şcoala din localitate, însărcinată în luna a opta, a născut singură, în incinta şcolii, într-o clasă, însă bebeluşul nu a supravieţuit întrucât avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului, astfel că a murit sufocat.

322 afișări
Imaginea articolului O femeie de serviciu de la o şcoală a născut singură într-o clasă. Bebeluşul a murit

O femeie de serviciu de la o şcoală a născut singură într-o clasă. Bebeluşul a murit (Imagine: Shutterstock)

Directorul şcolii coordonatoare din comuna Râşca, Mihai Corduneanu, a declarat că luni după-amiază, femeia, care este angajată ca îngrijitoare cu jumătate de normă din luna decembrie 2012, a ajuns la şcoală în jurul orei 16, 00, după terminarea programului şcolar, pentru a face curăţenie în sălile de clasă.

Corduneanu a spus că, la un moment dat, femeii i s-a făcut rău, fiind găsită de către soţul său, care fusese alertat de unul dintre copiii familiei, după ce a observat că femeia întârzie.

Directorul şcolii a precizat că a fost anunţată ambulanţa, iar femeia a fost transportată la Spitalul municipal Fălticeni.

Potrivit directorului Spitalului din Fălticeni, Mircea Emil Lupu, la sosirea ambulanţei, bebeluşul pe care femeia îl născuse singură, într-o sală de clasă, era deja mort, având cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.

Lupu a mai spus că femeia nu s-a prezentat pe parcursul sarcinii la vreun medic pentru consult şi nici nu a efectuat analizele medicale gratuite.

Directorul şcolii, Mihai Corduneanu, a declarat că nu ştia că femeia era însărcinată, arătând că, potrivit declaraţiilor soţului femeii, aceasta ar fi mers pe bicicletă, în cursul zilei de luni, aproximativ opt kilometri până la dispensarul din comună.

El a spus că cei doi soţi sunt oameni harnici şi credincioşi şi mai au încă patru copii.

Directorul Spitalului municipal Fălticeni, Mircea Emil Lupu, a declarat că femeia a fost adusă la spital cu o ambulanţă şi potrivit, protocolului în astfel de cazuri, i s-au făcut manevre obstetrico-chirurgicale.

El a spus că, în prezent, femeia este în stare bună şi este posibil ca în cursul zilei de vineri să fie externată.

Lupu a spus că, din păcate, nou-născutul, care avea cordonul ombilical în jurul gâtului, a murit, cel mai probabil sufocat, cadavrul bebeluşului fiind dus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei.

Directorul spitalului a precizat că se aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a se vedea care a fost cauza decesului copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici